ΑΚΕΛ για Συνεργατισμό: Η Κυβέρνηση εξαπάτησε την κοινωνία

 Η Κυβέρνηση εξαπάτησε την κοινωνία, τόνισε σε γραπτή δήλωσή του, ο  Επικεφαλής του Γραφείου  Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου για την κατάθεση του Υπ. Οικονομικών στην Ερευνητική Επιτροπή για το Συνεργατισμό

Μετά από τη χθεσινή κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών Χ. Γεωργιάδη στην Ερευνητική επιτροπή για τη διάλυση του Συνεργατισμού είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση εξαπάτησε την κοινωνία.

Ο καθένας κρίνεται από τις θέσεις και τις πολιτικές του στον ουσιώδη χρόνο και ο Υπουργός Οικονομικών όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο δεν έδινε την εντύπωση μιας προδιαγεγραμμένης πορείας προς τη διάλυση αλλά υποσχόταν να επιστρέψει το Συνεργατισμό στους πολίτες. Τελικά με τις ενέργειες και τους χειρισμούς της η Κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη – Συναγερμού και ο Υπουργός Οικονομικών μεθόδευσαν τη διάλυση του Συνεργατισμού, παραδίδοντας την στην Ελληνική με κρατική επιδότηση και φόρτωσαν τη ζημιά και πάλι στην κοινωνία.

Με τα όσα ακούμε στην Ερευνητική Επιτροπή είμαστε διπλά ανήσυχοι. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη ότι η Κυβέρνηση θα προστατεύσει τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία του Συνεργατισμού.

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να ανεχθεί και δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε ξεπούλημα της περιουσίας του Συνεργατισμού η οποία, σε τελική ανάλυση, ανήκει στην κοινωνία.