ΑΚΕΛ για Συνεργατισμό: Η κυβέρνηση έχει επιδείξει ελλειμματική αξιοπιστία, έχουν εθιστεί στα ψέματα.

ΑΚΕΛ για Συνεργατισμό: Η κυβέρνηση έχει επιδείξει ελλειμματική αξιοπιστία, έχουν εθιστεί στα ψέματα.

Τα πιο πάνω μταξύ άλλων τόνισε σε δηλώσεις τυ ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου:

Όπως αποκαλύφθηκε χθες στην Ερευνητική Επιτροπή για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού, η κυβέρνηση δεν μεθόδευε μόνο το ξεπούλημα του Συνεργατισμού αλλά κατέβαλλε και προσπάθειες για να ιδιωτικοποιήσει, στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολούθησε για το Συνεργατισμό, κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση για να ξεπουλήσει τη CYTA. Αυτός είναι ένας στόχος που επιδιώκει και τώρα η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συζήτησης του Προϋπολογισμού για το 2019.

Κατά τα άλλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και εν γένει η κυβέρνηση, προεκλογικά το 2013 τόνιζαν ότι θα στηρίξουν τους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς. Η κοινωνία ξέρει πώς «στήριξε» η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού, τους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς.

Ήταν και είναι έντονη η προσπάθεια των κυβερνώντων να τους ξεπουλήσουν, ενώ την ίδια ώρα λέγοντας ότι στηρίζουν το Συνεργατισμό τον ξεπούλησαν και τον έδωσαν πεσκέσι σε μία ιδιωτική τράπεζα. Για τούτο πλήρωσαν πολλά δισεκατομμύρια από τις τσέπες των φορολογούμενων πολιτών και έδωσαν εγγύηση 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για πιθανές ζημιές της ιδιωτικής τράπεζας από τη συμφωνία.

Είναι φανερό ότι και στην περίπτωση του Συνεργατισμού η κυβέρνηση έχει επιδείξει ελλειμματική και προβληματική αξιοπιστία και την ίδια ώρα έχει αποκαλύψει ότι πραγματικά έχουν εθιστεί στα ψέματα.

Από την χθεσινή ημέρα στην Ερευνητική Επιτροπή προκύπτει και ένα δεύτερο στοιχείο. Όσο προχωράει η διερεύνηση ολοένα και περισσότερο εμφανίζονται ως πρωταγωνιστές φίλοι, συμφοιτητές, γνωστοί του Υπουργού Οικονομικών. Αυτό είναι τυχαίο; Εμείς δεν το νομίζουμε.