ΑΚΕΛ για συνέντευξη Γ.Εισαγγελέα: Ευθύνη της Κυβέρνησης η κρίση στη Δικαιοσύνη

Ευθύνη της Κυβέρνησης η κρίση στη Δικαιοσύνη, δήλωσε ο Χρίστος Χριστοφίδης, μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, αναφορικά με τις σημερινές συνεντεύξεις του Γενικού Εισαγγελέα

«Οι σημερινές συνεντεύξεις του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη στις εφημερίδες Χαραυγή και Καθημερινή εγείρουν μερικά σοβαρά ζητήματα τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα μετά την πολύ σοβαρή κρίση που προέκυψε στο χώρο της δικαιοσύνης.

– Εγείρεται η ευθύνη της κυβέρνησης για πλήρη διαλεύκανση της γνωστής υπόθεσης με το Ανώτατο Δικαστήριο, η οποία επιφορτίζεται με την ευθύνη του διορισμού ερευνητικής επιτροπής ή την ποινική διερεύνηση.

– Υπενθυμίζει τον ενσυνείδητο παραγκωνισμό του Γενικού Εισαγγελέα από τους κυβερνώντες σε μια σειρά από ζητήματα όπως ο εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης αλλά και σοβαρές υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος. Οι κυβερνώντες οφείλουν να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στο νομικό σύμβουλο του κράτους.

– Η επανάληψη των αναφορών σε μεγαλοδικηγορικά γραφεία που επηρεάζουν το χώρο της Δικαιοσύνης πρέπει να ευαισθητοποιήσει τους κυβερνώντες.

– Η ξεκάθαρη θέση του Γενικού Εισαγγελέα ότι η θέση του ανεξάρτητου αξιωματούχου που διατηρεί πρέπει να είναι χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς κομματικά βαρίδια, είναι παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η κρίση στο χώρο της Δικαιοσύνης μπορεί να σταμάτησε να είναι το κύριο θέμα αλλά υφίσταται. Και πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών. Οι κυβερνώντες έχουν μεγάλη ευθύνη προς αυτή την κατεύθυνση.»