ΑΚΕΛ για εφεδρεία: Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην το παίξει ξανά Πόντιος Πιλάτος

Σε γραπτή ανακοίνωση του γραφείου τύπου, το ΑΚΕΛ αναφέρεται στα  ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Εθνική Φρουρά και τονίζει:

«Τα όσα διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία σχετικά με την εφεδρεία στην Εθνική Φρουρά δικαιολογημένα προκαλούν, αφού ενισχύουν το αίσθημα των πολιτών ότι στην κοινωνία μας προωθείται η ευνοιοκρατία, ότι υπάρχουν ευνοούμενοι και αδικημένοι. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην το παίξει ξανά Πόντιος Πιλάτος και να επιχειρήσει να ρίξει τις ευθύνες της αλλού. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απάντηση τι έκανε στα έξι χρόνια της εξουσίας της για την αντιμετώπιση αυτού του απαράδεχτου φαινομένου της ευνοϊκής μεταχείρισης σε σχέση με την εφεδρεία.

Όσον αφορά δε την όψιμη ομολογία του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ, αλλά και την κίνηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ να του δώσει κιόλας συγχαρητήρια, το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι τον περασμένο Οκτώβριο, όταν έγινε ξανά θέμα από εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας για την απουσία επωνύμων από την εφεδρεία, δεν παρατηρήσαμε καμία ανάληψη ευθύνης.»