ΑΚΕΛ για ΑΗΚ: Η ανικανότητα της κυβέρνησης έχει οικονομικό κόστος για τους πολίτες

Η προχειρότητα και η ανικανότητα της κυβέρνησης έχει οικονομικό κόστος για τους πολίτες, τόνσε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος ταλαιπωρούν τους πολίτες αλλά και την οικονομία του τόπου. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού έχει αποτύχει παταγωδώς να εφαρμόσει πολιτικές που να μειώνουν το κόστος παραγωγής ηλεκτρισμού.

Εδώ και 6 χρόνια η κυβέρνηση:

· έχει τουλάχιστον 3 αποτυχημένες προσπάθειες για να φέρει Φ.Α. για ηλεκτροπαραγωγή.

· δεν κατάφερε να εφαρμόσει σχεδιασμό για ένταξη των ΑΠΕ στην αγορά ηλεκτρισμού.

· δεν κατάφερε να ρυθμίσει ακόμη την εσωτερική αγορά ηλεκτρισμού.

Εδώ και 6 χρόνια το μόνο που κάνει είναι δηλώσεις και διακηρύξεις.

Ακόμη χειρότερα, η προχειρότητα και η ανικανότητα της κυβέρνησης θα έχει οικονομικό κόστος για τους πολίτες. Αν δεν υλοποιήσουμε τις δεσμευτικές μας υποχρεώσεις για τις εκπομπές ρύπων μέχρι το 2020, οι κυρώσεις θα είναι βαρύτατες και το κόστος ηλεκτρισμού θα εκτοξευθεί σε επίπεδα που θα διαλύσουν την κυπριακή οικονομία.

Η κυβέρνηση χθες πήρε και πάλι αποφάσεις για δημιουργία υποδομών για την έλευση Φυσικού Αερίου. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρει.

Ωστόσο η κυβέρνηση δεν λέει κατά πόσο θεωρεί ότι είναι εφικτός ο στόχος να έχουμε Φυσικό Αέριο το 2020 και αν όχι πότε; Ούτε κατά πόσο με τις ενέργειες της θα έχουμε ΦΑ σε τέτοια τιμή που να οδηγεί σε μείωση του κόστους παραγωγής ηλεκτρισμού.

Η κυβέρνηση οφείλει, επίσης, να απαντήσει στα ερωτήματα που έχει θέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ σε επιστολή προς τον Υπουργό Ενέργειας, κατά πόσο έχουν υποβληθεί άλλες προτάσεις από εταιρείες οι οποίες θα οδηγούσαν σε ταχύτερη και φθηνότερη λύση, όπως επίσης αν οι πιο πάνω προτάσεις έχουν διαβιβαστεί στην ΕΕ για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο χρηματοδότησής τους.