ΑΚΕΛ: Βέμπερ και ΕΛΚ ανάμεσα σε αυτούς που κατά τον κ. Αναστασιάδη συνωμοτούν και στοχοποιούν την Κύπρο

Βέμπερ και ΕΛΚ ανάμεσα σε αυτούς που κατά τον κ. Αναστασιάδη συνωμοτούν και στοχοποιούν την Κύπρο, ανέφερε σε δήλωση του ο κοινοβουλευτικος Εκπροσώπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

«Η παραχώρηση διαβατηρίων σε επενδυτές είναι πολιτική που με τη λελογισμένη άσκηση της μπορεί να αποφέρει οφέλη στην οικονομία. Τα οφέλη παύουν να είναι ευκαιριακά και να αφορούν τους λίγους, όταν εφαρμόζονται αυστηρά κριτήρια και όταν για παράδειγμα αυτή η πολιτική συνδέεται με την ανάπτυξη οικονομικών-επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Κύπρο των όποιων επενδυτών.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Αναστασιάδη επέλεξε να μετατρέψει το πρόγραμμα σε βιομηχανία πολιτογραφήσεων, με αρνητικές συνέπειες σε βάρος της κοινωνίας, αλλά και της χώρας μας η οποία δυσφημίζεται κατ’ επανάληψη στο εξωτερικό.

Η κατάχρηση της χορήγησης διαβατηρίων σε συνάρτηση μάλιστα με την εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου που φέρει την επωνυμία του Προέδρου καθώς και άλλων επιχειρήσεων του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, επιτείνουν την αρνητική εικόνα της Κύπρου διεθνώς και έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από ηγετικούς κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πιο πρόσφατη αντίδραση είναι αυτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει ο ΔΗΣΥ, που με ανακοίνωση του απαιτεί τον τερματισμό της έκδοσης χρυσών διαβατηρίων από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ οφείλουν να προβληματιστούν γιατί ακόμα και οι καλύτεροι τους φίλοι τοποθετούνται με αυτό τον τρόπο. Πρέπει να προβληματιστούν κατά πόσο ο κ. Βέμπερ που ηγείται του ΕΛΚ και τον παρουσιάζουν ως τον καλύτερο τους φίλο στην Ευρώπη, συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα σε αυτούς που κατά τον ισχυρισμό του κ. Αναστασιάδη συνωμοτούν σε βάρος της Κύπρου, στοχοποιώντας την άδικα για το θέμα των διαβατηρίων.

Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν υποθέσεις που ενισχύουν την αρνητική εικόνα σε ότι αφορά τον αλόγιστο τρόπο με τον οποίο χορηγούνται διαβατήρια. Μία εξ αυτών δημοσιοποιήθηκε χθες και αφορά επιχειρηματία από το Λίβανο ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρές υποθέσεις ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και αδικήματα συγκάλυψης. Σε αυτόν χορηγήθηκε διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μάλιστα το συγκεκριμένο επιχειρηματία τον βράβευσε ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης το Δεκέμβριο του 2017. Επιπλέον, σε διεθνή δημοσιεύματα γίνεται λόγος και για Κενυάτη επιχειρηματία ο οποίος διώκεται για φοροδιαφυγή και στον οποίο χορηγήθηκε επίσης κυπριακό διαβατήριο.

Η Κύπρος εκτίθεται διεθνώς, δίδοντας την εντύπωση μιας χώρας στην οποία η διαφθορά είναι καλοδεχούμενη, η βιομηχανία των διαβατηρίων αποδίδει κέρδη στους λίγους και ζημιές στους πολλούς και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ σφυρίζει αδιάφορα.»