ΑΚΕΛ: Απληστία, κατάχρηση και αδιαφάνεια επικρατούν επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη

Οι έρευνες είναι το πλυντήριο των ευθυνών της κυβέρνησης, τόνισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στεφανος Στεφάνου

Το σκάνδαλο με την παραχώρηση υπηκοότητας σε Μαλαισιανό καταζητούμενο έχει και συνέχεια. Οι σημερινές αποκαλύψεις στην εφημερίδα Πολίτης εκθέτουν στο μέγιστο βαθμό την κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ.

– Την ώρα που η ίδια η χώρα του, η Μαλαισία, αφαιρούσε το διαβατήριο από τον καταζητούμενο επιχειρηματία, η κυπριακή κυβέρνηση, του παραχωρούσε διαβατήριο.

– Την ώρα που ο καταζητούμενος Μαλαισιανός επιχειρηματίας εξέδιδε επιταγές για το ταμείο της Αρχιεπισκοπής και για την αγορά της έπαυλης, η Τράπεζα Κύπρου έκλεινε τους λογαριασμούς του και υπέβαλλε έκθεση στη ΜΟΚΑΣ για τις περίεργες συναλλαγές του. Από το 2015! Η κυβέρνηση Αναστασιάδη όμως ποτέ δεν αντέδρασε.

– Η ΜΟΚΑΣ, αρχές του 2016 υπέβαλε έκθεση για το συγκεκριμένο επιχειρηματία στο Υπουργείο Εσωτερικών. Από την κυβέρνηση καμία αντίδραση.

– Η Ιντερπόλ ενημέρωσε την κυβέρνηση για την έκδοση διεθνούς εντάλματος για τον Low, το οποίο μάλιστα παρέλαβε η κυπριακή αστυνομία. Καμιά συγκίνηση από την κυβέρνηση.

– Ακόμα και όταν ο πολιτογραφημένος Μαλαισιανός έγινε περιζήτητος καταζητούμενος σε όλο το πλανήτη για κολοσσιαίες απάτες, η κυβέρνηση δεν έκρινε ότι έπρεπε να πράξει το παραμικρό.

Επί τέσσερα χρόνια, ο Λο κρατά το διαβατήριο της Κύπρου και αν δεν είχε ξεσπάσει αυτό το σκάνδαλο, η κυβέρνηση Αναστασιάδη θα συνέχιζε να μην αντιδρά και με τη σιωπή της να συγκαλύπτει το σκάνδαλο.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε λάθος, ούτε καν ένα κενό στη διαδικασία αυτό που συνέβη με το Μαλαισιανό, με τους Καμποτζιανούς και όλους τους άλλους.

Είναι το αποτέλεσμα της επιλογής της κυβέρνησης να μεταλλάξει το επενδυτικό πρόγραμμα σε βιομηχανία ξεπουλήματος της κυπριακής και ευρωπαϊκής υπηκοότητας.

Δεν είναι λοιπόν η απαίτηση της κοινωνίας για απαντήσεις που εκθέτει τη χώρα, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Είναι η απληστία, η κατάχρηση, η αδιαφάνεια που επικρατούν στα χρόνια της διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη.

· Αυτό αποδεικνύουν τα όσα βγαίνουν στη φόρα με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων που εφαρμόζουν, το οποίο εξευτέλισε και εξευτελίζει ακόμα τη χώρα μας διεθνώς.

· Αυτό αποδεικνύουν οι συμπεριφορές των κυβερνώντων να χρησιμοποιούν ιδιωτικά τζετ για πανάκριβες διακοπές σε εξωτικά μέρη, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.

Τις έρευνες που πολύ καθυστερημένα εξαγγέλλει η κυβέρνηση για το θέμα, είναι προφανές πως θέλει να τις χρησιμοποιήσει ως πλυντήριο των ασήκωτων ευθυνών της.

Αν έβαζαν το όνομα της Κύπρου, που διασύρεται διεθνώς, πάνω απ’ όλα, δεν θα τα έχωναν στην ΕΕ, στο Συμβούλιο της Ευρώπης κι άλλους διεθνείς θεσμούς που υποδείκνυαν τα προβλήματα και ασκούσαν κριτική.

Η κοινωνία απαιτεί απαντήσεις και η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να πάψει να δικαιολογείται και να δώσει ειλικρινείς και ξεκάθαρες απαντήσεις.

Πρωταθλήτρια στην αύξηση της διαφθοράς η Κύπρος

Η όλη κατάσταση έχει αντανάκλαση και στη θέση της Κύπρου στους διεθνείς δείχτες για τη διαφθορά.

Σήμερα, δημοσιεύεται στον Τύπο νέα έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας που στοιχειοθετεί ότι από το 2013 η Κύπρος έχει την μεγαλύτερη αύξηση διαφθοράς σε όλη την ΕΕ. Αυτά είναι τα έργα της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη / ΔΗΣΥ.

Οι πολιτικές ευθύνες είναι αυταπόδεικτες αλλά η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τις αναλαμβάνει, αλλά ζητά και ρέστα. Δείγμα κι αυτό της αυταρχικής συμπεριφοράς της.