ΑΚΕΛ: Απίστευτα ψέματα όσα είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ,  Στέφανου Στεφάνου για δηλώσεις του κ. Ν. Παπαδόπουλου:

Προβληματιστήκαμε πάρα πολύ αν θα σχολιάζαμε τα απίστευτα ψέματα που είπε ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος σε σημερινή συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι. Προβληματιστήκαμε, γιατί δεν θέλουμε να τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο που πήρε υπό το άγχος της διεκδίκησης του προεδρικού θώκου.

Υπάρχουν όμως κάποια πράματα που πραγματικά έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και χρειάζονται σχολιασμό.

Πρώτο, ο Άντρος Κυπριανού δεν μίλησε ποτέ για ανέντιμο ΔΗΚΟ. Ας μας βρει ο κ. Παπαδόπουλος πότε και πού έκανε μια τέτοια αναφορά.

Δεύτερο, ο Άντρος Κυπριανού και το ΑΚΕΛ, σέβονται την ιστορική παράδοση συνεργασίας των δύο κομμάτων από την εποχή του Σπ. Κυπριανού, Τ. Παπαδόπουλου και Μ. Καρογιάν. Είναι ακριβώς σ’ αυτή την παράδοση που γύρισε περιφρονητικά την πλάτη ο Ν. Παπαδόπουλος προτιμώντας τους κοινούς αγώνες να τους δίνει με τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και εναντίον του ΑΚΕΛ. Γι’ αυτό και πολέμησε λυσσαλέα την κυβέρνηση Χριστόφια, γι’ αυτό και αρνήθηκε πεισματικά τη συζήτηση της όποιας συνεργασίας ενόψει εκλογών.

Τρίτο, κατά τον κ. Παπαδόπουλο τα μισά μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας του Προέδρου δεν είναι απλά ΑΚΕΛικοί, αλλά και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής! Η πραγματικότητα είναι ότι στη διαπραγματευτική ομάδα του κ. Αναστασιάδη δεν έχει κανένα από το ΑΚΕΛ. Υπάρχει μια ευρύτερη συμβουλευτική ομάδα που έχει μέλη απ’ όλο το κομματικό φάσμα, περιλαμβανομένων ενός από το ΑΚΕΛ και ενός από το ΔΗΚΟ.

Τέταρτο, κρίνοντας εξ’ ιδίων τα αλλότρια, ο κ. Παπαδόπουλος ισχυρίζεται ότι ο Άντρος Κυπριανού αποφασίζει για την πολιτική του ΑΚΕΛ. Στο ΑΚΕΛ οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και δημοκρατικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά.

 

20/09/2017

Check Also

ΔΗΣΥ: Προφανώς εννοεί τον εαυτό του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν λέει κάποιοι να βγουν από τα γραφεία τους

ΔΗΣΥ: Προφανώς εννοεί τον εαυτό του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν λέει κάποιοι να βγουν …

Υπ. Δικαιοσύνης: Δράσεις με στόχο την επίσπευση της εκτέλεσης των ενταλμάτων

Υπ. Δικαιοσύνης: Δράσεις με στόχο την επίσπευση της εκτέλεσης των ενταλμάτων Σε ειδική σύσκεψη που …