ΑΚΕΛ:Ο Νικόλας συνεχίζει να διαστρεβλώνει τις θέσεις Μαλά

Απάντηση στο ΔΗΚΟ και στον Νικόλα Παπαδόπουλο εξέδωσε το γραφείο τύπου το ΑΚΕΛ με αφορμή τη προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων Μαλά:

“Ελλείψει επιχειρημάτων, το ΔΗΚΟ συνεχίζει να επιχειρεί να πλήξει την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά προσφεύγοντας στην προσφιλή του μέθοδο της διαστρέβλωσης θέσεων.

Η θέση που κατ’ επανάληψη έχουμε διατυπώσει είναι ότι η λύση πρέπει να προβλέπει την πλήρη απαλλαγή από εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα και κατοχικά στρατεύματα. Όπως ακριβώς απαίτησαν ο ΓΓ του ΟΗΕ, η ΕΕ, η Ελλάδα και η Βρετανία στο Κραν Μοντανά. Το ΔΗΚΟ και ο κ. Παπαδόπουλος κόπτονται για την κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων. Τότε γιατί δεν ασκούν και αυτοί, όπως εμείς, κριτική στον απερχόμενο Πρόεδρο που δεν αξιοποίησε τη θετική στάση της διεθνούς κοινότητας στα κρίσιμα αυτά ζητήματα αλλά αντίθετα υιοθετούν το αφήγημα του κ. Αναστασιάδη που διαψεύδεται από την ίδια την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ;

Αν είναι απαράδεκτη η στάση του ΑΚΕΛ για άμεσο τερματισμό της Συνθήκης Εγγύησης και των επεμβατικών δικαιωμάτων, αποχώρηση σημαντικού αριθμού κατοχικών στρατευμάτων από τη πρώτη μέρα της λύση, ολοκλήρωση της αποχώρησης σε σύντομο χρονικό διάστημα και ρήτρα λήξης της παρουσίας των 950 στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ και 650 στρατιωτών της ΤΟΥΡΔΥΚ, τότε πώς πρέπει να χαρακτηριστεί η θέση του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου; Ο οποίος σε έγγραφο ημερομηνίας 30/3/2004 αναφερόταν σε χρονοδιάγραμμα έντεκα χρόνων για αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων;

Επικίνδυνες είναι οι θέσεις εκείνων που παρουσιάζουν στους πολίτες ως δήθεν νέα στρατηγική την αναβίωση της πολιτικής της πρόταξης που πάντα οδηγούσε σε αδιέξοδα, επίρριψη ευθυνών στην πλευρά μας και νέα σοβαρά τετελεσμένα. Εκείνων που δεν λένε στον Κυπριακό λαό πώς θα απαλλαγούμε από την κατοχή, πώς θα απελευθερώσουμε και θα επανενώσουμε την πατρίδα και το λαό μας.”