Ακίνητα αξία ενός δις πουλά η Τράπεζα Κύπρου σε Ελλάδα και Κύπρο

Χαρτοφυλάκιο ιδιόκτητων ακινήτων, σε Κύπρο και δευτερευόντως σε Ελλάδα, αξιας 1 δις ευρω, θα επιχειρήσει να πουλήσει μέσα στο επόμενο διάστημα η Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο των ενεργειών ανάκτησης ρευστότητας και κεφαλαίων από τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Προκειται για ακίνητα εύλογης α οποία περιήλθαν στην κατοχή της τράπεζας μέσω κατασχέσεων ή συμφωνιών ανταλλαγής χρέους. Τα ακίνητα χωρίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε έξι μικρότερα χαρτοφυλάκια ανάλογα με τη χρήση ή τη δυνατότητα αξιοποίησής τους.

Αναλυτικότερα το προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει:

– Εμπορικά ακίνητα αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ έκαστο. Πρόκειται για εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, καταστήματα, γραφεία, αποθηκευτικούς χώρους κ.ά. σε Κύπρο και Ελλάδα. Η συνολική εύλογη αξία των παραπάνω ακινήτων εκτιμάται σε περίπου 460.000.000 ευρώ.

– Οικόπεδα κοντά σε πόλεις: Πρόκειται για γη κοντά στις μεγάλες κυπριακές πόλεις, που προσφέρεται για ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων ή για κατοικίες. Η εύλογη αξία τους εκτιμάται πέριξ των 233.000.000. ευρώ.

– Οικόπεδα στην επαρχία, εύλογης αξίας περίπου 117.000.000 ευρώ.

– Οικόπεδα κοντά στη θάλασσα, τα οποία προσφέρονται για τουριστική κυρίως ανάπτυξη, εύλογης αξίας 57.000.000. ευρώ.

– Κατοικίες σε Κύπρο και Ελλάδα, εύλογης αξίας περίπου 78.000.000 ευρώ.

– Εμπορικά ακίνητα αξίας μικρότερης του 1.000.000 ευρώ έκαστο: Πρόκειται, κυρίως, για καταστήματα. Η εύλογη αξία τους εκτιμήθηκε σε περίπου 47 εκατ. ευρώ.