Αθλια επίθεση της Χουριέτ στον Κοτζιά για το Κυπριακό

Μία άθλια επίθεση σε βάρος του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά έκανε η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ». Τον στοχοποιεί γιατί όπως αναφέρει τορπίλισε τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, αλλά και για τις δηλώσεις του από τη Λευκωσία ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από την Κύπρο τα κατοχικά στρατεύματα μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη βάσει χρονοδιαγράμματος.

Το δημοσίευμα υπογράφει ο Γιουσούφ Κανλί, ο οποίος ξεκινάει παραφράζοντας το «όταν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς;» γράφοντας «με τον Κοτζιά υπουργό Εξωτερικών χρειάζονται οι Έλληνες εχθρούς;”». Σε παραλήρημα ο Τούρκος δημοσιογράφος και προφανώς εκτελώντας «συμβόλαιο», κατηγορεί τον Νίκο Κοτζιά ότι «ζει στον δικό του εμμονικό κόσμο» και εκτοξεύσει την απίστευτη προσβολή ότι «δεν έχει τη διανοητική ικανότητα να καταλάβει τι πρέπει να γίνει στο Κυπριακό».

Σχολιάζοντας την επίθεση από την «Χουριέτ» κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών τόνισαν με νόημα πώς, «όταν υπάρχουν τέτοια άρθρα στον τουρκικό Τύπο μάλλον κάτι σωστό κάνει ο Νίκος Κοτζιάς όσον αφορά στο Κυπριακό».