ΑΕΛ:Μακρυά απο εθνικισμό, ρατσισμό και επεισόδια το παιχνίδι με την Φενέρ

Ανησυχία επικρατεί στο στρατόπεδο της  ΑΕΛ για την αναμέτρηση της με την Φενέρμπαχτσε στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα. Όχι τόσο για το αγωνιστικό κομμάτι αλλά για την πιθανότητα σοβαρών επεισοδίων μετά και την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της  τουρκικής ομάδας ότι στο γήπεδο θα υπάρχουν και τουρκικές σημαίες.

Οι πληροφορίες ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας υπέγραψαν  υπεύθυνη δήλωση πως οι οπαδοί της δεν θα φέρουν στο γήπεδο, σημαία της Τουρκίας ή του ψευδοκράτους . διαψεύστηκε.   Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΕΛ Ανδρέας Σοφοκλέους κάνει έκκληση ώστε «ο αγώνας να μείνει μακριά από την πολιτική, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό».

«Η ΑΕΛ αντιμετωπίζει ίσως την καλύτερη ομάδα του ομίλου και στόχος μας είναι να πάρουμε ότι καλύτερο από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Στόχος της ΑΕΛ είναι να διοργανώσει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στο γήπεδο και όσοι το δουν στην τηλεόραση, αλλά και να παρέχουμε καλή φιλοξενία στους αντιπάλους μας και τους οπαδούς τους» δήλωσε ο Ανδρέας Σοφοκλέους σε συνέντευξη του στη Λεμεσό, στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 30 τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι.

«Θέλω να καλωσορίσω ιδιαίτερα τους Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους, κάποιοι εκ των οποίων ενδεχομένως να έζησαν και στη Λεμεσό. Ο χώρος της διάσκεψης επιλέγηκε γιατί είναι δίπλα με την τουρκοκυπριακή συνοικία της Λεμεσού. Θέλω να τονίσω το γεγονός ότι η ΑΕΛ από τη ίδρυση της τάχθηκε ενάντια στον φυλετισμό και τον ρατσισμό. Απόδειξη του γεγονότος αυτού είναι ότι στην ΑΕΛ αγωνίστηκαν αρκετοί Τουρκοκύπριοι που διέπρεψαν με τη φανέλα της ομάδας και τιμούνται διαχρονικά.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι ο κόσμος της ΑΕΛ που είναι μπολιασμένος με την ιδέα ίδρυσης της ΑΕΛ, θα συμπεριφερθεί στα πλαίσια του fairplay και θα στείλει μήνυμα προς όλους, ότι ο αθλητισμός πρέπει να μείνει μακριά από την πολιτική, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό. Ο κόσμος δεν πρέπει να επιτρέψει σε κανέναν να καπηλευτεί αυτό τον αγώνα για δικούς του σκοπούς. Πρέπει όλοι να τηρήσουμε τους κανονισμούς για να μην έχουμε οποιαδήποτε επεισόδια.

Θα έχουμε συνάντηση με τη διοίκηση της Φενέρμπαχτσε όπου θα συζητήσουμε μόνο, για τον αθλητισμό. Πρέπει να πω ότι όταν μετέβη η ομάδα στην Τουρκία για τον αγώνα της καλαθόσφαιρας η Φενέρ μας υποδέχτηκε με σεβασμό και δεν συνέβη κανένα επεισόδιο και τους ευχαριστούμε» κατέληξε ο Ανδρέας Σοφοκλέους.