Αδ. Γεωργιάδης: Δεν θα γίνουν απολύσεις στον χώρο της Υγείας

Τον πλήρη σχεδιασμό για την κινητικότητα και την αλλαγή χρήσης σε αρκετά περιφερειακά νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης. Τα περισσότερα νοσοκομεία αναβαθμίζονται, και δεν κλείνουν, ενώ δεν θα γίνει καμία απόλυση, τόνισε ο υπουργός, σε σημερινή του ενημέρωση.

Σε ότι αφορά την κινητικότητα, έκανε σαφές ότι στον δικό του τομέα αφορά 1.618 εργαζομένους από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, τα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση, αλλά και 210 γιατρούς του ΙΚΑ μη πλήρους και μη αποκλειστικής απασχόλησης.

Ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε προσωπικά ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στον χώρο της Υγείας, τονίζοντας ότι «σε αντίθεση με τα όσα λέγονται, δεν θα γίνει καμία απόλυση, εκτός από τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά ή εκκρεμούν εις βάρος πειθαρχικές υποθέσεις». Προχώρησε μάλιστα περισσότερο, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Δ. Βαρνάβα, περί απολύσεων στην Υγεία. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά δεν ξέρω τι θα πράξει, αν δεν γίνουν απολύσεις … θα παραιτηθεί;» σχολίασε ο υπουργός.

Για το χρονοδιάγραμμα της κινητικότητας, έκανε γνωστό ότι αύριο υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) μεταξύ των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας και ότι στις 13 Αυγούστου ξεκινά η αξιολόγηση των εργαζομένων από τριμελή επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από δύο υπαλλήλους τους υπουργείου Υγείας και έναν του ΑΣΕΠ.

Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στις 21 Αυγούστου και στις 23 θα αναρτηθεί ονομαστικός κατάλογος.

Μία ημέρα μετά τις 24 Αυγούστου και έως τέλος του μηνός «οι εργαζόμενοι θα κληθούν να επιλέξουν και οι επιλογές τους θα γίνουν σεβαστές» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Από τις 31 Αυγούστου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους.