Αγώνας δρόμου για κλείσιμο εκκρεμοτήτων και επικύρωση μνημονίου

Η μάχη δίνεται για την εκταμίευση της πρώτης δόσης, καθώς τα οικονομικά περιθώρια είναι ασφυκτικά. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει προηγουμένως να επικυρωθεί η τελική συμφωνία για το μνημόνιο, στις 4 Απριλίου όταν θα συνέλθει το Euro Working Group , όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Χάρης Γεωργιάδης…  «θα πρέπει να παρουσιαστεί από την Κύπρο, ένα προσυμφωνημένο μνημόνιο για να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία της επικύρωσης του, από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, διότι σε πολλές περιπτώσεις προβλέπεται η επικύρωση του και από τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης. Στο χρόνο που απομένει θα πρέπει να κλείσουν τα θέματα που εκκρεμούν, όπως είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και το θέμα της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Ειδικότερα ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε ότι γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση για να σωθούν οι θέσεις εργασίας και πρόσθεσε:
«Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων προσπαθούμε να ξανασυζητήσουμε το ζήτημα αν και έχει συμφωνηθεί σε πολιτικό επίπεδο διότι είναι πολύ σημαντικό να επιβεβαιώσουμε μέσα από τη συμφωνία ότι ο τρόπος, ο χρόνος, η έκταση και ο ρυθμός θα παραμείνουν στη δική μας ευχέρεια για να έχουμε ένα πρόγραμμα όχι μαζικών και άμεσων ιδιωτικοποιήσεων που θα δημιουργούσε μια σειρά από προβλήματα στους οργανισμούς και στην οικονομία γενικότερα».