Αγώνας διαρκείας για το περιβάλλον, λέει ο Μπάρακ Ομπάμα

Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του 2008-με 2012, ο Μπάρακ Ομπάμα είχε διπλασιάσει τις προδιαγραφές σχετικά με την κατανάλωση καυσίμων σε αυτοκίνητα και φορτηγά, είχε διπλασιάσει την παραγωγή καθαρής ενέργειας και προωθούσε την επένδυση  σε νέες τεχνολογίες που θα μπορούσαν” να “μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».

Και τώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο «πράσινος» Μπάρακ, όπως τον αποκαλούν για τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Είναι μια “υποχρέωση έναντι των μελλοντικών γενεών και θα με ακούσετε  να μιλάω για το θέμα αυτό κατά τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επανεκλογή του.

«Η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα. Οφείλεται στη συμπεριφορά των ανθρώπων και στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Δεν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε” , τόνισε και δεσμεύτηκε ότι θα συζητήσει άμεσα και ευρέως το θέμα με επιστήμονες ,μηχανικούς και βουλευτές για να μειωθούν ακόμη περισσότερο, και σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.