Αβέρωφ: Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δηλώνει παρών με όλες του τις δυνάμεις

Χωρίς ανθυποψήφιο επανεκλέγηκαν για 5ετή θητεία ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, Λευτέρης Χριστοφόρου.

Μετά την ανακήρυξη τους από τον Γενικό  διευθυντή του κόμματος, ο Αβέρωφ Νεφύτου δήλωσε:

“Είναι για μένα μια στιγμή ευθύνης. Ευθύνης έναντι του τόπου και της μεγάλης και περήφανης παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Με την νέα εντολή για την επόμενη πενταετία ένας είναι ο στόχος μας: Να σταθούμε δίπλα από τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση των εθνικών και άλλων προκλήσεων πάντα με διάθεση και αίσθημα ευθύνης με συνεργασία και συνεννόηση με όλες ανεξαίρετα τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Για εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό με τις παρακαταθήκες του ιδρυτή της παράταξης του Γλαύκου Κληρίδη, για εμάς πάνω απ’ όλα είναι ο τόπος. Θα συνεχίσουμε με μετριοπάθεια, με σύνεση, με διάλογο αλλά και αποφασιστικοί στα θέματα αρχών και για το εθνικό μας πρόβλημα και για την εσωτερική διακυβέρνηση.

Ο τόπος μας περνά και πάλι μεγάλες προκλήσεις. Και στο εθνικό ζήτημα και στην οικονομία και στα εσωτερικά ζητήματα. Ο κυρίαρχος λαός έδωσε μια ισχυρή εντολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συνεχίσει, με σιγουριά ασφάλεια και ανάπτυξη. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά γνωρίζουμε και το πείσμα και τη θέλησή μας, τα προβλήματα να τα μετατρέπουμε σε ευκαιρίες. Σε ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε την καλύτερη Κύπρο για τα παιδιά μας. Μια Κύπρο εκσυγχρονιστική, μια Κύπρο με μεταρρυθμίσεις, αναγκαίες για τους πολίτες.

Αλλά για μας η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση και η καλύτερη Κύπρος είναι μόνο μία. Η επανενωμένη Κύπρος η απαλλαγμένη από την κατοχή, από ξένους στρατούς και ξένους εγγυητές.

Σε αυτή την εθνική προσπάθεια, με μπροστάρη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός δηλώνει παρών με όλες του τις δυνάμεις.”