Αβέρωφ: Οφείλουμε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας για την επανένταξή τους

Αβέρωφ: Οφείλουμε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας για την επανένταξή τους

Με τον Γιώργο και τον Κύπρο, δύο από τους απόφοιτους των θεραπευτικών προγραμμάτων της Αγίας Σκέπης, συναντήθηκε στο Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, παρουσία της κας Τίνας Παύλου, Διευθύντριας της Θεραπευτικής Κοινότητας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Η κα. Τίνα Παύλου ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού για το έργο που επιτελείται στην Αγία Σκέπη αλλά και για τα έξι προγράμματα απεξάρτησης που λειτουργούν. Δεκαοχτώ απόφοιτοι της Κοινότητας είναι σήμερα μέλη του προσωπικού, ανάμεσά τους και ο Γιώργος και ο Κύπρος.

Οι δύο απόφοιτοι, που βγήκαν νικητές από τη μάχη της απεξάρτησης, διηγήθηκαν στον κ. Νεοφύτου τις προσωπικές τους ιστορίες. Τι τους οδήγησε στη χρήση των ναρκωτικών ουσιών, γιατί αποφάσισαν να ενταχθούν στην Αγία Σκέπη και πως βγήκαν νικητές. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκαν και στις δοκιμασίες που βίωσαν κατά την επανένταξη τους στην κοινωνία.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ευχαρίστησε τον Γιώργο και τον Κύπρο που μοιράστηκαν μαζί του τις προσωπικές τους εμπειρίες, τονίζοντας, ότι πρωτίστως ήταν θύματα των όσων βίωσαν στο περιβάλλον τους και ακολούθως θύματα των εμπόρων.

Ως κοινωνία, οφείλουμε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας κατά την επανένταξη τους. Οφείλουμε όμως και ως Αρχές να κυνηγήσουμε τους εμπόρους. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε την ασπίδα για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Τέλος, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεργαστούμε τόσο με τους απόφοιτους όσο και με τη Διεύθυνση της Αγίας Σκέπης για να ενισχύσουμε την προσπάθεια πρόληψης και ενημέρωσης που διεξάγουν.

 

Check Also

O ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχίζει τον κύκλο επαφών του, στη Νέα Υόρκη

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχίζει τον κύκλο επαφών του, στη Νέα Υόρκη. Είχε την …

Ερχονται βροχές – Αλλάζει ο καιρός

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, οι …