Αβέρωφ: Μας λυπεί η πολιτική συμπεριφορά του ΑΚΕΛ

Την ώρα που ζητούμε τη στήριξη της Ευρώπης, τι μήνυμα στέλνουμε στις Βρυξέλλες όταν δυνάμεις όπως το ΑΚΕΛ που πολεμούν την Ευρώπη θέλουν να είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Κύπρο.

Η Τουρκία επιτίθεται ακόμη μια φορά στην Κύπρο.

Η χώρα τελεί υπό κίνδυνο.

Την ίδια ώρα μας λυπεί η πολιτική συμπεριφορά του ΑΚΕΛ μέσα από ένα κομματικό ρεβανσισμό, να βρίσκει δήθεν αίτια και αιτιατά που στέλνουν ένα μήνυμα στον διεθνή παράγοντα ότι δικαιολογημένα η Τουρκία έχει επέμβει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη.

Τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές δεν βοηθούν τον τόπο. Είναι η ώρα που πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης, να βρούμε εκείνα τα στηρίγματα μέσα στην Ευρώπη αλλά και στον διεθνή παράγοντα που θα καταδικάζουν την τουρκική προκλητικότητα.

Αλλά την ώρα εμείς ζητούμε από την Ευρώπη να καταδικάσει την τουρκική προκλητικότητα, πως βοηθά η συμπεριφορά του ΑΚΕΛ όταν προσπαθεί να βρει αιτιολογήσεις για τη συμπεριφορά της Τουρκίας; Επαναλαμβάνω και το διακύβευμα αυτών των εκλογών.

Την ώρα που ως Κύπριοι θέλουμε και ζητούμε τη στήριξη της Ευρώπης, τι μήνυμα στέλνουμε στις Βρυξέλλες όταν δυνάμεις όπως το ΑΚΕΛ που είναι οι ευρωσκεπτικιστές που πολεμούν την Ευρώπη θέλουν να είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Κύπρο. Αλλά και άλλες δυνάμεις του εθνικισμού, που στόχος τους είναι να διαλύσουν την Ευρώπη. Θα το επαναλάβω.

Μηνύματα προς την Ευρώπη ότι η κυπριακή κοινωνία επιβραβεύει πολιτικές και κόμματα που είναι ενάντια στην Ευρώπη, αποδυναμώνουν την Κύπρο.

Ψήφος στο Δημοκρατικό Συναγερμό είναι ψήφος που ενισχύει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας.