Αβέρωφ: Κοινή θέση όλων ο αγώνας για την επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας

· Κοινή θέση όλων ο αγώνας για την επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας.

· Εμείς ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα στηρίξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προσπάθεια για επανέναρξη του διαλόγου.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού προέβη στην πιο κάτω δήλωση με το πέρας της σημερινής συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού:

Όντως βρισκόμαστε ακόμα μία φορά σε δύσκολες συνθήκες.

Κοινή θέση όλων ο αγώνας για την επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας. Διαφορετικές εκτιμήσεις και απόψεις πάντα υπάρχουν. Σημασία έχει να βρίσκουμε που συμφωνούμε για το εθνικό καλό.

Ο μόνος δρόμος να απαλλαγούμε από την κατοχή είναι μέσα από το συμφωνημένο πλαίσιο. Όχι μόνο του Εθνικού Συμβουλίου αλλά και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το μοντέλο Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας μπορεί να μην είναι το ιδεατό για μερίδα Τ/κ αλλά και Ε/κ.

Όμως είναι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να απαλλαγούμε από την κατοχή και να ζήσουμε σε μία επανενωμένη και ασφαλή πατρίδα, χωρίς ξένους εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα.

Λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδίας δεν μπορούν να βρουν την στήριξη μας.

Η κ. Λουτ εκτιμάται ότι σε λιγότερο από ένα μήνα θα έρθει ξανά στην Κύπρο.

Εμείς ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα στηρίξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην προσπάθεια για επανέναρξη του διαλόγου. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια της επανέναρξης ενός ουσιαστικού διαλόγου, που ευχόμαστε να έχει αυτή την φορά αίσιο τέλος.