Αβέρωφ: Κι εγώ τάσσομαι με το 84% που ζητούν να δοθούν οι φάκελοι

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου σε παρέμβασή του στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, αναφέρθηκε στο «καυτό» θέμα που έχει προκύψει με την καταψήφιση του προυπολογισμού και τη «κόντρα» κυβέρνησης και Γενικού Ελεγκτή.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέρομενος σε δημοσκόπηση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για το εάν θα έπρεπε να δοθούν οι φάκελοι των πολιτογραφήσεων στον Γενικό Ελεγκτή, τόνισε ότι  μέσα στο 84% των πολιτών, είναι και ο ίδιος και τάσσεται με αυτούς  που ζητούν να δοθούν οι φάκελοι των πολιτογραφήσεων στον Γενικό Ελεγκτή, ωστόσο με βάση τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, αυτό μπορεί να γίνει αφού η ερευνητική επιτροπή ολοκληρώσει το έργο της.

Ερωτηθείς κατά πόσο γνωρίζει οτιδήποτε για την επικείμενη προσφυγή της Κυβέρνησης στο Ανώτατο για παύση του Γενικού Ελεγκτή, απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας μόνο πως εδώ και ενάμιση μήνα ο ίδιος επιμένει πως εφόσον οι δύο θεσμοί διαφωνούν θα έπρεπε ο Γενικός Ελεγκτής να προσφύγει στο δικαστήριο.

Ο  πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ανέφερε ότι η συνδιαβούλευση και η συναίνεση είναι το ευαγγέλιο τους το τελευταίο διάστημα και θα αποτελέσουν τα εργαλεία αυτές τις ημέρες για να αποφύγει η χώρα τις περιπέτειες, χωρίς παράλληλα να ξεφεύγουμε από τα δημοσιονομικά όρια με τις όποιες αλλαγές γίνουν στο κείμενο του νομοσχεδίου για τον προϋπολογισμό.

Τα ζητήματα είπε που έχουν κάποιο δημοσιονομικό κόστος, θα εξεταστούν από τους αρμόδιους Υπουργούς και αναλόγως θα αποφασίσουν.

Σε σχέση με το ΔΗΚΟ ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι είχε προβλέψει αυτή του τη στάση από τον περασμένο Ιούνιο και υπενθύμισε παλαιότερη δήλωση του ότι «ο Νικόλας πήρε το δρόμο του» και πως από τότε ευχόταν αυτό να μην αποβεί αρνητικό για τον τόπο.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου συνεχίζει και σήμερα τις επαφές με όσους κρίνει ότι έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας για να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

Πηγή πληροφοριών και βίντεο από alphanews.live