Αβέρωφ: Καμιά οικονομία στον κόσμο όσα κίνητρα και να δώσει, εάν δεν έχει την αξιοπιστία της δεν έχει θετικά αποτελέσματα

Αβέρωφ: Καμιά οικονομία στον κόσμο όσα κίνητρα και να δώσει, εάν δεν έχει την αξιοπιστία της και το καλό όνομα δεν μπορείς να περιμένεις θετικά αποτελέσματα

Δήλωση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις

Για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση των διαβατηρίων ρωτήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και συγκεκριμένα για το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε χθες ότι θα αφαιρεθούν σε κάποιες περιπτώσεις οι υπηκοότητες και πόσο ικανοποιεί αυτό το μέτρο.

Ο κ. Νεοφύτου απάντησε ως εξής:

«Θα επαναλάβω αυτά που είπα και πριν μια εβδομάδα. Οικονομίες όπως είναι της Κύπρου για να μπορούν να κρατηθούν χρειάζεται να υπάρχουν αναπτυξιακά κίνητρα. Χωρίς κίνητρα μια οικονομία δεν μπορεί να έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα όμως καμιά οικονομία στον κόσμο όσα κίνητρα και να δώσει, εάν δεν έχει την αξιοπιστία της και το καλό όνομα δεν μπορείς να περιμένεις θετικά αποτελέσματα. Άρα ναι στηρίζω τα κίνητρα για όλους τους τομείς της οικονομίας, την ίδια ώρα χρειάζεται ένας έλεγχος και αυτοέλεγχος εκεί που παρατηρήθηκαν αδυναμίες, να υπάρξουν το γρηγορότερο δυνατό διορθωτικά μέτρα. Την ίδια ώρα ύψιστη εθνική προτεραιότητα είναι να προστατεύσουμε την αξιοπιστία της χώρας και ας μπουν και πρέπει να μπουν σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα.

Υπάρχει ένα ζήτημα που θέλω να το αναδείξω πέρα από τη σωστή θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, να εξετασθούν και εκεί που έχουν παρατηρηθεί αδυναμίες ακόμα και ανάκληση διαβατηρίων. Δεδομένου όμως ότι θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για να μην έρθει ένα δεύτερο λάθος μεγαλύτερο από το πρώτο.

Την ίδια ώρα όμως αν διαπιστωθούν ότι αυτοί οι introducers, αυτοί που έπαιρναν και πενήντα και εκατό χιλιάδες για κάθε αίτηση, αν παρατηρηθεί ότι παρουσίαζαν ψευδή στοιχεία ή παραπλανούσαν τις αρχές, εγώ δεν θα μείνω μόνο στο αν μπορεί να ανακληθεί ένα διαβατήριο.

Θέλω να δω αυτή την πολιτεία να τιμωρεί αυτούς τους ανθρώπους. Να τους πάρει τις άδειες γιατί δεν μπορούν για το εύκολο κέρδος να θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας. Μόνο έτσι θα στείλουμε τα σωστά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ξέρετε είμαι υπέρ του ιδιωτικού τομέα και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά πρέπει να σέβεται και ο ιδιωτικός τομέας και η ιδιωτική πρωτοβουλία το κράτος και την αξιοπιστία της χώρας».