Αβέρωφ: Καμία ένσταση στο να διεξάγει ο Γ. Ελεγκτής οποιαδήποτε έρευνα

Αβέρωφ: Πολιτικά, ως Δημοκρατικός Συναγερμός, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, καμία ένσταση στο να διεξάγει ο Γενικός Ελεγκτής οποιαδήποτε έρευνα εντός των αρμοδιοτήτων του και ειδικότερα για το θέμα των πολιτογραφήσεων. Ας το εξετάσει ο Γενικός Εισαγγελέας και οι έγκριτοι νομικοί. Το δεύτερο και πάλι πολιτικά μπορώ να τοποθετούμαι, θέλουμε να δοθεί άπλετο φως με γρήγορη, αντικειμενική και ουσιαστική έρευνα για όλες τις πτυχές.

Πολιτικά, ως Δημοκρατικός Συναγερμός, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, καμία ένσταση στο να διεξάγει ο Γενικός Ελεγκτής οποιαδήποτε έρευνα εντός των αρμοδιοτήτων του και ειδικότερα για το θέμα των πολιτογραφήσεων.

Από εκεί και πέρα δεν είμαι νομικός, ούτε Γενικός Εισαγγελέας ούτε έγκριτος νομικός και συνταγματολόγος για να κρίνω αν δυο παράλληλες έρευνες βοηθούν ή θέτουν σε κίνδυνο την όλη διαδικασία.

Και θα πω ξανά πολιτικά. Δεν έχουμε καμία ένσταση στο να γίνει έρευνα από τον Γενικό Ελεγκτή. Είπα ας το εξετάσει ο Γενικός Εισαγγελέας και οι έγκριτοι νομικοί. Το δεύτερο και πάλι πολιτικά μπορώ να τοποθετούμαι, θέλουμε να δοθεί άπλετο φως με γρήγορη, αντικειμενική και ουσιαστική έρευνα για όλες τις πτυχές.