Αβέρωφ: Η προκλητική ενέργεια του Ερντογάν, άναψε τη σπίθα. Το πάθος για επιστροφή

Αβέρωφ: Εγώ θα πω ότι υπάρχει ελπίδα. Η προκλητική ενέργεια του Ερντογάν, άναψε τη σπίθα. Το πάθος για επιστροφή. Κάναμε λάθη και παραλείψεις, όλοι μας διαχρονικά. Ας ενωθούμε να μην επιτρέψουμε να χάσουμε τη μισή μας πατρίδα, να χάσουμε την Αμμόχωστο μας.

«Εγώ θα πω ότι υπάρχει ελπίδα. Αυτό που έζησα σήμερα, ένα με οπλίζει. Ότι υπάρχει παράθυρο. Η προκλητική ενέργεια του Ερντογάν, άναψε τη σπίθα. Το πάθος για επιστροφή. Κάναμε λάθη και παραλείψεις, όλοι μας διαχρονικά.

Ας ενωθούμε να μην επιτρέψουμε να χάσουμε τη μισή μας πατρίδα, να χάσουμε την Αμμόχωστο μας. Μ’ ένα mea culpa όλοι, αλλά και μια δυνατή ψυχή, ενωμένοι όλοι, να στείλουμε το μήνυμα με τις πράξεις μας πως θέλουμε επανένωση και επιστροφή.

Και ο μόνος τρόπος να στείλουμε το σωστό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα, παρά την προκλητικότητα της Τουρκίας, είναι να δηλώνουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ την ετοιμότητά μας να επιστρέψουμε σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Για να βρούμε μια λύση βάσει του συμφωνημένου πλαισίου που καθορίζει ο ΟΗΕ».