Αβέρωφ: Η μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε στους πολίτες είναι να κάνουμε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις

· Η μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε στους πολίτες είναι να κάνουμε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, η κοινωνία και οι πολίτες.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, με το πέρας της σημερινής συνάντησης με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλο και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ, προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

Ήταν χαρά μου να βρεθώ ακόμη μία φορά με τον Νικόλα Παπαδόπουλο στα Κεντρικά Γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος και τον Υπουργό και μεταρρυθμιστή Κωνσταντίνο Πετρίδη για να συζητήσουμε την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θα προσθέσω κάτι σε αυτά που έχει αναφέρει ο Νικόλας Παπαδόπουλος και θα πω μία γενική αρχή. Η μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε στους πολίτες είναι να κάνουμε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, η κοινωνία και οι πολίτες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μία από αυτές τις μεταρρυθμίσεις με προτεραιότητα.

Πέραν των όσων έχει πει ο Νικόλας μαζί με την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα κάνουμε ακόμα μία εξίσου σημαντική μεταρρύθμιση. Οι μεθεπόμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ευρωεκλογών να γίνουν την ίδια ημερομηνία. Να έχουμε μια λιγότερη πολιτειακή εκλογή όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι τοπικές εκλογές γίνονται ταυτόχρονα με τις Ευρωεκλογές.

Αυτά που έχουν σημασία είναι οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις. Και δεν θα μείνουμε μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα προχωρήσουμε και στην Δημόσια Υπηρεσία για να γίνει φιλική, να υπηρετεί και να εξυπηρετεί τους πολίτες και να μην τους ταλαιπωρεί.

Πιστεύω πως η θέληση του Δημοκρατικού Κόμματος όντας κόμμα της αντιπολίτευσης να στηρίξει για το καλό της κοινωνίας το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία.