Αβέρωφ: Εν μέσω πανδημίας το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι, είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού

Αβέρωφ: Εν μέσω πανδημίας το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι, είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού. Θα προσπαθήσω τις επόμενες μέρες να συναντηθώ με τους αρμόδιους Υπουργούς. Έχουμε μια άνευ προηγουμένου αντίδραση θετική της οικονομίας και είμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο ζήτημα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Τη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου και τις εταιρείες LandasColour Ltd και ANCO Catering Ltd επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου από κοινού με τον Δήμαρχο κ. Παπαχαραλάμπους, τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ κ. Αγκαστινιώτη, τον Πρόεδρο του ΕΒΕΛ κ. Μουσιούττα, τη Βουλεύτρια κ. Σάβια Ορφανίδου και τον Διευθυντή Διοίκησης και Οργανωτικού κ. Λυσανδρίδη. Εκ μέρους της LandasColour, ο κ. Σταύρος Λάντας τόνισε τα εξής:

«Καλωσορίζουμε εκ μέρους της εταιρείας τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για την επίσκεψη στη βιομηχανική περιοχή. Τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ κ. Αγκαστινιώτη, τον Πρόεδρο του ΕΒΕΛ κ. Μουσιούττα και τον Δήμαρχο Στροβόλου. Εκ μέρους της εταιρείας ευχαριστούμε για την επίσκεψη στην Landas colour. Είμαστε εταιρεία του 2009, εξελισσόμαστε συνεχώς και είμαστε καλά ευτυχώς με αυτές τις δυσκολίες που ζούμε σήμερα».

Από την πλευρά του ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα μαζί με τους συνεργάτες μου αλλά και με τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ και με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Λευκωσίας, είμαστε σε ακόμα μία πετυχημένη κυπριακή εταιρεία στη Landas colours. Δεν είναι τυχαία αγαπητέ Σταύρο που επιλέξαμε την Landas colours σήμερα γιατί το πιο όμορφο πράγμα είναι το ουράνιο τόξο που έχει διάφορα χρώματα και εμείς παρόλο που μας αρέσει περισσότερο το γαλάζιο δεν έχουμε πρόβλημα στον συνδυασμό των χρωμάτων, κι αυτή είναι συνειδητή πολιτική επιλογή μας. Μέσα από τη συνεργασία να βγάζουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο. Δεν είναι αρκετό μόνο το γαλάζιο, το μπλε, όταν βάλεις και άλλα χρώματα κάνεις πιο όμορφο και πράγματι είναι πιο όμορφο το ουράνιο τόξο. Θέλω να στείλω το μήνυμα πως κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να φέρει μια πραγματική αλλαγή σε ένα τόπο. Χρειάζεται να υπάρχει συνεργασία, σύνθεση και να υπάρχει μια δεδομένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία επιτέλους, για να κάνουμε τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Όσο για την επιχείρηση, σας συγχαίρω, πρώτα είδα τον ενθουσιασμό σας, είδα το χαμόγελο έστω και πίσω από τη μάσκα γιατί διάβασα από τα μάτια του προσωπικού που δείχνει ότι είναι ευχαριστημένο. Αλλά και σήμερα και είναι ένα μήνυμα που στέλνω και θα αναλάβω πρωτοβουλία μαζί με την κυβέρνηση μας. Γύρισα τον αγροτικό τομέα, τον κτηνοτροφικό, τη βιομηχανία, τον τουρισμό, την παρά-ξενοδοχειακή βιομηχανία, το λιανικό εμπόριο, δεν έμεινε κλάδος της κυπριακή οικονομίας που μαζί με τους συνεργάτες μας δεν έχουμε επισκεφθεί τους τελευταίους μήνες εν μέσω πανδημίας. Εν μέσω πανδημίας το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι, είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού. Θα προσπαθήσω τις επόμενες μέρες να συναντηθώ με την Υπουργό Εργασίας και τον Υπουργό Οικονομικών αλλά και Εσωτερικών και τους άλλους αρμόδιους Υπουργούς. Πρέπει να βρούμε λύση. Έχουμε μια θετικότατη έκπληξη, μια άνευ προηγουμένου αντίδραση θετική της οικονομίας με ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης που και ο πιο αισιόδοξος δεν μπορούσε να προβλέψει και είμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο ζήτημα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και δεν θα αγνοήσουμε τον κοινωνικό διάλογο και με τις οργανωμένες συντεχνίες.

Με αυτά λέγοντας και πάλι αγαπητέ Σταύρο σε συγχαίρω εσένα και τους συνεργάτες σου. Οι κυπριακές επιχειρήσεις και η βιομηχανία είναι η σπονδυλική στήλη σε μια οικονομία. Να ξέρετε ότι θα έχετε τη στήριξη μας».

Ο Δήμαρχος Στροβόλου τόνισε τα εξής:

«Καλωσορίζουμε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού για μια ακόμη φορά εδώ στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου και τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ. Είμαστε ευτυχείς που σήμερα είμαστε σε μία άλλη πετυχημένη κυπριακή επιχείρηση την Landas colour από τις πολλές που υπάρχουν εδώ στη Βιομηχανική περιοχή και δουλειά μας ως τοπική αυτοδιοίκηση, ως Δήμος Στροβόλου είναι σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ να κάνουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να διευκολύνουμε την εμπορικότητα στην περιοχή. Είμαστε σε διαρκή επαφή και με το Υπουργείο Εμπορίου και με το ΚΕΒΕ για να πετύχουμε ακριβώς αυτό που χρειάζεται ούτως ώστε να είμαστε αλληλέγγυοί σ΄αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει».

Τέλος ο κ. Αγκαστινιώτης δήλωσε τα εξής:

«Βλέποντας αυτή τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των επιχειρήσεων ιδιαίτερα της βιομηχανίας υποσχόμαστε ότι τις επόμενες μέρες σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών θα ανακοινωθούν καινούργια μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων σε σχέση με το εργατικό δυναμικό. Διότι η έλλειψη που υπάρχει σήμερα είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κυπριακές επιχειρήσεις. Είμαστε σε καλό δρόμο και αναμένουμε ότι πάρα πολύ σύντομα εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν λύσεις».