Αβέρωφ: “Δεν θα αφήσουμε κανέναν να χάσει την πρώτη κατοικία”

Δεν παραπέμπεται στην Ολομέλεια για τις 10 Απριλίου, η πρόταση νόμου για προστασία της κύριας κατοικίας.

Αυτό ανέφερε εξερχόμενος από την συνεδρία της Επιτροπής Νομικών, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών συνήλθε εκτάκτως στις 11.00 για συνέχιση της συζήτησης της πρότασης νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας. Τελικά η πρόταση νόμου δεν πέρασε από την Επ. Νομικών με πλειοψηφία ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ που στήριξαν την αναβολή.

Στη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεχούς έντασης, και στην παρουσία των προέδρων του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ζήτησε αναβολή της συζήτησης της πρότασης στην Ολομέλεια έως ότου ετοιμαστούν και ψηφιστούν οι νομοθεσίες για τον διαμεσολαβητή και την φερεγγυότητα.

Υπέδειξε παράλληλα ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει στην ουσία στα τραπεζικά ιδρύματα να εκποιούν οποιαδήποτε περιουσία οφειλέτη.

Κατά τη διάρκεια της συήτησης, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης τόνισε στην Επ. Νομικών ότι το ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ εξυπηρετεί τους μεγαλοοφειλέτες.

Σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων ωστόσο ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «εάν ο κ. Λαμάρης αναφέρεται στο μεγάλο χρέος της ΠΕΟ, λέμε όχι, δεν εξυπηρετούμε τα συμφέρονται της ΠΕΟ».

Οι βουλευτές του ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ απείχαν από τη ψηφοφορία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε δηλώνοντας ότι θα ζητήσουν την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής για να εφαρμοστεί η απόφαση της Παρασκευής.