Αβέρωφ για Προεδρικές: Ο Νίκος είναι μέλος του κόμματος μας και πρέπει να σεβαστεί τους δημοκρατικούς θεσμούς

Αβέρωφ για Προεδρικές: Ο Νίκος είναι μέλος του κόμματος μας και πρέπει να σεβαστεί τους δημοκρατικούς θεσμούς

Προσερχόμενος στη Βουλή των Αντιπροσώπων και σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα όσα ανέφερε χτες ότι οποιοδήποτε στέλεχος του κόμματος μπορεί να υποβάλλει υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και αν αναφερόταν και στον κ. Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντησε τα εξής:

«Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό, έχουμε 7 μέρες για τις υποψηφιότητες. Το δικό μου ενδιαφέρον είναι δεδομένο.

Ο καθένας μας και κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να σεβαστεί και να σεβαστούμε τους δημοκρατικούς θεσμούς, να σεβαστούμε το κόμμα μας. Κι αυτό ισχύει για όλους και φυσικά ισχύει και για τον Νίκο. Ο Νίκος είναι μέλος του κόμματος μας και Υπουργός της κυβέρνησής μας. Είναι καθήκον και υποχρέωση και το σωστό να σεβαστούμε επαναλαμβάνω το κόμμα και κανένας μας, ούτε εγώ που είμαι Πρόεδρος του κόμματος, είμαστε υπεράνω και κανένας δεν είναι μεγαλύτερος από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες, όποιος κερδίσει θα σταθούμε δίπλα του, μια γροθιά, για το καλό του τόπου μας, για το καλό της παράταξής μας. Και είμαι σίγουρος πως ενωμένοι θα κερδίσουμε ξανά για το καλό της χώρας».

Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο ο κ. Χριστοδουλίδης να κατέλθει ως ανεξάρτητος και πως αυτό θα βρει τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ο κ. Νεοφύτου απάντησε:

«Νομίζω ότι σε άλλον πρέπει να υποβάλλετε την ερώτηση. Εγώ θα επαναλάβω: Ο Νίκος είναι μέλος του κόμματος, το δήλωσε και τελευταίως ότι γνοιάζεται για το κόμμα του και είναι και Υπουργός της κυβέρνησής μας. Μιας κυβέρνησης που στηρίξαμε και στηρίζουμε».