Αβέρωφ για ΓΓ της ΠΟΕΔ: Εάν κάποιοι θέλουν να παρουσιάζονται ως ταύροι ας βρουν άλλο πανί να δείξουν την δύναμη τους

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Γεωργίας, Κώστα Καδή, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την Παιδεία και την χθεσινοβραδινή τοποθέτηση της Ρωσικής Πρεσβείας.

Ερώτηση: Κύριε Πρόεδρε, επειδή τρέχουν και τα θέματα της παιδείας αναμένεται σήμερα να δώσουν οι συντεχνίες την δική τους πρόταση. Θέλουμε μια τοποθέτηση γιατί ακούστηκαν πάρα πολλά.

Απάντηση: Υπάρχουν και θέματα αξιοπρέπειας. Πως μπορείς να κάθεσαι σε ένα τραπέζι να συνομιλείς μέχρι τις τρεις το πρωί, να καταλήγεις σε συμφωνία και μετά να την πετάς στα μούτρα του συνομιλητή σου; Είναι πρόκληση να έχεις και απαίτηση να εξετάσουν και αντιπρόταση πάνω στα συμφωνηθέντα.

Ερώτηση: Κύριε Νεοφύτου σήμερα ο Χάρης Χαραλάμπους, ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ, με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισε τον ΔΗΣΥ ως κόκκινο πανί για τους εκπαιδευτικούς και είπε ότι αν το κόμμα σας επιθυμεί την σύγκρουση θα την έχει.

Απάντηση: Ο ΔΗΣΥ δεν έχει πολύ συγγένεια με το κόκκινο χρώμα. Εάν κάποιοι θέλουν να παρουσιάζονται ως ταύροι ας βρουν άλλο πανί να δείξουν την δύναμη τους.

Ερώτηση: Κύριε Νεοφύτου όσον αφορά την συνέντευξη σας την Κυριακή στον Φιλελεύθερο σχετικά με την τοποθέτηση για την σχέση Ρωσίας – Τουρκίας. Είχαμε την απάντηση από πλευράς τους ότι οι επαφές τους στην Άγκυρα εξυπηρετούν την Κύπρο…

Απάντηση: Όλοι όσοι έχουν πρόθεση να βοηθήσουν στην επίλυση του Κυπριακού και ευπρόσδεκτοι είναι για τον ΔΗΣΥ και καλοδεχούμενες οι οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες τους για στήριξη. Εμείς ως χώρα θέλουμε να έχουμε την στήριξη της διεθνούς κοινότητας. Ως ΔΗΣΥ και ως ηγέτης αυτής της παράταξης είναι ξεκάθαρη και η θέση μας, χωρίς να διαταράσσουμε τις σχέσεις μας με οποιαδήποτε άλλη χώρα και ιδιαίτερα χώρες μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ξεκαθαρίζουμε πως για εμάς ο προσανατολισμός της χώρας μας είναι δυτικός γιατί η χώρα μας ανήκει στην Ευρώπη με γνωστούς τους δεσμούς με την δύση.