Αβέρωφ: Για μας υπάρχει μόνο μια εθνική προτεραιότητα. Η επίλυση του κυπριακού προβλήματος

Αβέρωφ: Συνεχίσαμε και σήμερα τις επαφές μας για το κυπριακό. Η σημερινή συνάντηση ήταν με την Αμερικανίδα Πρέσβειρα στην Κύπρο. Επαναλάβαμε την ξεκάθαρη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Για μας υπάρχει μόνο μια εθνική προτεραιότητα. Η επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

 

Δίνοντας συνέχεια στον κύκλο των επαφών του με Πρέσβεις, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ κ. Judith Garber, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου. Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε μετά τη συνάντηση, τα εξής:

«Συνεχίσαμε και σήμερα τις επαφές μας για το κυπριακό. Η σημερινή συνάντηση ήταν με την Αμερικανίδα Πρέσβειρα στην Κύπρο. Επαναλάβαμε την ξεκάθαρη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Για μας υπάρχει μόνο μια εθνική προτεραιότητα. Η επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Ζητήσαμε τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά ξεκαθαρίσαμε και τις θέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού. Το πλαίσιο λύσης του κυπριακού, δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, για ένα κράτος και η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα. Στηρίζουμε τις προσπάθειες του διεθνούς παράγοντα αλλά και της κυβέρνησής μας, να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν και θα επαναλάβω και σήμερα, αν υπάρχει κίνδυνος δεν είναι από την πραγματοποίηση της άτυπης πενταμερούς. Αν υπάρχει κίνδυνος είναι να μην υπάρξει η άτυπη πενταμερή και θα μας βρει το καλοκαίρι να χάνουμε και τα Βαρώσια μας. Καλώ προς αυτή την εθνική προσπάθεια όλα τα πολιτικά κόμματα, όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας γιατί ταπεινά το λέω. Μήπως και στέλνουμε λανθασμένα μηνύματα όταν την ώρα που δραστηριοποιούνται τα ΗΕ, η Ευρώπη, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να στέλνεται μήνυμα από την Κύπρο πως το κυπριακό δεν είναι στις προτεραιότητες μας, ότι το κυπριακό δεν είναι στις προτεραιότητες των πολιτικών κομμάτων;

Γι’ αυτό και έκκληση κάνω ταπεινή προς τους συναδέλφους, όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα πως η ύψιστη εθνική προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η επίλυση του κυπριακού προβλήματος».