Αβέβαιο το μέλλον των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – Παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Σταμάτης

Την παραίτησή του υπέβαλλε γραπτώς, με δήλωσή του προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, και ο Δημήτρης Σταμάτης.

Είχε προηγηθεί προφορική υποβολή της, μετά την κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ο κ. Σταμάτης επανέλαβε σε «κάθε Έλληνα πολίτη» τη «σταθερή του θέση κατά του μνημονίου και υπέρ των αρχών της μεγάλης Κεντροδεξιάς και της ιδεολογίας του κοινωνικού φιλελευθερισμού…Θα συνεχίσω τον αγώνα μου ως Έλληνας πολίτης στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρώπης των λαών. Θα συνεχίσω τον αγώνα υπέρ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, του κοινού νομίσματος και της ευημερίας των λαών και κατά των πολιτικών της αλαζονείας και της περιστασιακής μεταμόρφωσης των πολιτικών όπως κάθε φορά τους εξυπηρετεί».

Η αποχώρηση αυτή οδηγεί αναπόφευκτα στο οριστικό «διαζύγιο» του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με την πλειονότητα των προερχόμενων από τη ΝΔ προβεβλημένων στελεχών του κόμματος, ανάμεσα στους οποίους τέσσερις νυν και τρεις πρώην βουλευτές.

Νωρίτερα χθες είχε αποχωρήσει από το κόμμα ο εκπρόσωπος τύπου, Χρήστος Ζώης, ο οποίος καταλόγισε στον αρχηγό του κόμματος «χάος», «αφερεγγυότητα», «υποκρισία» και «πολυγλωσσία».

«Η παραίτηση γίνεται αποδεκτή. Ευχαριστώ τον Χρήστο Ζώη για την συνεισφορά του όλο αυτό τον καιρό. Είναι αλήθεια ότι η πορεία που έχουμε επιλέξει είναι ο δύσκολος και επικίνδυνος για το καθεστώς δρόμος. Εμείς συνεχίζουμε», περιορίστηκε να σχολιάσει ο κ. Καμμένος, ρίχνοντας αισθητά τους τόνους σε σχέση με τους χαρακτηρισμούς «αποστάτης» και επαγγελματίας πολιτευτής» που είχε εξακοντίσει νωρίτερα κατά του κ. Μανώλη.