Αίγυπτος: Τριάντα επτά νεκροί, πάνω από 1.000 τραυματίες

Τριάντα επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Αίγυπτο σε συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς και αντιπάλους του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι που ανατράπηκε από το στρατό και από επιθέσεις ενόπλων στην επαρχία του Βόρειου Σινά, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Υγείας και πηγές στους κόλπους των δυνάμεων ασφαλείας.

“Τριάντα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.079 τραυματίσθηκαν”, ανακοίνωσε το υπουργείο. Ένας κόπτης ιερέας σκοτώθηκε εξάλλου από αγνώστους στο Σινά. Στον απολογισμό αυτό περιλαμβάνονται 30 άνθρωποι που σκοτώθηκαν σε συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς και αντιπάλους του Μόρσι αφότου ξέσπασαν χθες το βράδυ συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο παρατάξεις οι οποίες είχαν οργανώσει αμφότερες διαδηλώσεις. Εξάλλου πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν από ενόπλους στο Σινά λίγο μετά το θάνατο, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ενός στρατιώτη στην ασταθή αυτή περιοχή που συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ.

Το βράδυ, ένοπλοι οπαδοί του ισλαμιστή πρώην προέδρου επιτέθηκαν στην έδρα του κυβερνήτη του Βορείου Σινά στο Ελ-Αρίς, στη βορειοανατολική Αίγυπτο, και ύψωσαν στο κτίριο τη σημαία των τζιχαντιστών. Πάντα στη χερσόνησο του Σινά όπου επικρατεί μεγάλη αστάθεια, ένας κόπτης ιερέας σκοτώθηκε σήμερα από άγνωστους ενόπλους, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας. Οι δράστες έβγαλαν τον ιερέα από το αυτοκίνητό του, τον σκότωσαν με μια ριπή αυτομάτου και στη συνέχεια διέφυγαν, διευκρίνισαν οι πηγές.