Ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα

Δεν τα κατάφερε χθες ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Φενερμπαχτσέ, από την οποία και ηττήθηκε με σκορ 73 – 64  . Από ένα σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός, ανήμπορος να διεκδικήσει τη νίκη, έστρεψε τις προσπάθειες του στο να μειώσει τη διαφορά των πόντων με την Φενερμπαχτσέ, προκειμένου να βρεθεί σε καλύτερη μοίρα σε περίπτωση ισοβαθμίας στην τελική κατάταξη για τον πρώτο όμιλο.

Οι πολλές λανθασμένες επιλογές των πρασίνων και τα χαμένα ριμπάουντ στοίχησαν στον Παναθηναϊκό την νίκη, παρουσιάζοντας μία συνολικά κακή εικόνα στην χθεσινή αναμέτρηση. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού με δηλώσεις που έκανε απέδωσε την ήττα στα πολλά λάθη των παικτών του, στην απειρία αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων από την ομάδα του και στην κακή μέρα στην οποία βρέθηκαν πολλοί από τους παίκτες του.

Ωστόσο ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, φάνηκε αισιόδοξος πως η ομάδα του θα καταφέρει να ξεπεράσει τις αδυναμίες αυτές και θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της χρονιάς.

Σήμερα ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 21:00 την Τσεντεβίτα , με μοναδικό στόχο την νίκη προκειμένου να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι δύο ήττες των ερυθρόλευκων από τις Εφές Αναντολού και Ζαλγκίρις Κάουνας , έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό, που δεν έχει περιθώριο για άλλη απώλεια βαθμών στην σημερινή αναμέτρηση. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού μετράει τρεις ήττες στην διοργάνωση, ωστόσο δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα για όποια ομάδα δεν την υπολογίσει από την αρχή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των χθεσινών αναμετρήσεων και το σημερινό πρόγραμμα έχουν ως εξής :

1ος όμιλος

 
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός

73 – 64

 
Ρεάλ Μαδρίτης-Καντού

80 – 66

 
Χίμκι-Ολίμπια Λιουμπλιάνα   

στις 17:30

 

 

2ος όμιλος

 
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Πρόκομ

93 – 62

 
Ουνικάχα Μάλαγα-Άλμπα Βερολίνου

67 – 62

 
Σιένα-Σαλόν

στις 21:45

 

 

3ος όμιλος

 
Ζαλγκίρις Κάουνας-Αρμάνι Μιλάνο

92 – 87

 
Κάχα Λαμποράλ-Αναντολού Εφές

64 – 76

 
Ολυμπιακός-Τσεντεβίτα

στις 21:00

 

 

4ος όμιλος

 
Μπαρτσελόνα-Παρτιζάν

85 – 82

 
Μπεσίκτας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

στις 20:00

 
Μπάμπεργκ-Λιέτουβος Ρίτας

στις 21:20