Έτοιμος για νέα γύρο συνομιλιών, δηλώνει ο Έρογλου

Την ετοιμότητά του για νέο γύρο συνομιλιών, εκδήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, λέγοντας ότι προβλέπει  τον Απρίλιο  συνάντηση με τον νέο πρόεδρο που θα αναδείξουν οι κάλπες του Φεβρουαρίου, καθώς, όπως είπε, προτεραιότητα του νέου προέδρου θα είναι το θέμα της οικονομίας. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στις15 Ιανουαρίου θα έχει συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «σε κάθε περίπτωση σίγουρα θα υπάρξει δραστηριοποίηση (στο Κυπριακό)».

Ο Ειδικός Σύμβουλος θα έχει επαφές και στην ε/κ πλευρά, ενώ θα συναντηθούν και οι δύο αντιπροσωπείες με επικεφαλής τους ειδικούς συμβούλους των δύο ηγετών. Ο Ντερβίς Ερογλου επανέλαβε τη θέση του για τετραμερή ή πενταμερή σύνοδο, λέγοντας πως δεν μπορεί να ξέρει εάν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στη διαδικασία στο άμεσο μέλλον.

Ο κ. Έρογλου είπε ότι η Τουρκία βλέπει θετικά ένα χρονοδιάγραμμα στις διαπραγματεύσεις … «Άλλωστε αυτό ειπώθηκε και στον κ. Ντάουνερ. Ενώ η ε/κ πλευρά θέλει να αποδεχτεί τις ανοικτού τέλους διαπραγματεύσεις. Θεωρώ ότι σε αυτό το θέμα θα φτάσουμε σε μια συναίνεση».

Ο κ. ‘Ερογλου ανέφερε πως πρόταση του κ. Ντάουνερ είναι να διαπραγματεύονται παράλληλα κεφάλαια που έχουν σχέση μεταξύ τους,  και όχι να τελειώνουν με ένα κεφάλαιο και μετά ν’ αρχίζουν κάποιο άλλο. Ο κ. Ντάουνερ θα τα θέσει αυτά τα ζητήματα, προς αξιολόγηση  όταν έρθει η ώρα είπε ο Τ/κ ηγέτης.