Έρογλου: “Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των Ελληνοκυπρίων”

Ο τ/κ ηγέτης Ντερβις Ερογλου, σε γραπτή δήλωση του ανέφερε ότι έγιναν ολοήμερες διαβουλεύσεις  σήμερα στα κατεχόμενα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων την Παρασκευή.

Στη γραπτή του δήλωση που εξέδωσε ύστερα από συνάντηση που είχε στα κατεχόμενα με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο κ. Ερογλου αναφέρει ότι η τ/κ πλευρά είχε κατά τη διάρκεια της ημέρας συναντήσεις με εκπροσώπους του ΟΗΕ με στόχο την πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών την Παρασκευή προκειμένου να αρχίσουν οι συνομιλίες από εκεί που σταμάτησαν.

“Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των Ελληνοκυπρίων”, ανέφερε ο κ. Ερογλου, σημειώνοντας ότι ‘περιμένουμε να κάνουν το βήμα που θα ανοίξει τον δρόμο για τις διαπραγματεύσεις».

Στη διάρκεια της ημέρας, είπε, έγιναν προσπάθειες για να αρθούν οι ενστάσεις της ε/κ πλευράς για το κοινό ανακοινωθέν και ανέφερε ότι στις προσπάθειες αυτές είχε τη στήριξη του λεγόμενου πρωθυπουργού Οζκάν Γιορκαντζίογλου, του ‘αναπληρωτή πρωθυπουργού’ Σερντάρ Ντενκτάς και του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουσεϊν Οζγκουργκιούν.

Αργότερα, είπε, έγινε συνάντηση με τον κ. Ντάουνερ και την ομάδα του.

«Οι προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών είναι σε κρίσιμο σημείο» είπε ο κ. Ερογλου, προσθέτοντας πως «τώρα είναι η ώρα για μια πολιτική απόφαση. Σήμερα, έδειξα εκ μέρους της τ/κ πλευράς τη θέλησή μας για συμφιλίωση».