Έξω από Βουλή αύριο οι αποχωρήσαντες υπάλληλοι της Τρ. Κύπρου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή και το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη οι αποχωρήσαντες υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Αποχωρησάντων Υπαλλήλων Τράπεζας Κύπρου, οι αποχωρήσαντες υπάλληλοι της ΤΚ αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή στις 9:30 το πρωί και ακολούθως θα πορευτούν στο Υπουργείο Οικονομικών όπου και θα επιδώσουν υπόμνημα διαμαρτυρίας στον Υπουργό Οικονομικών.

Η επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό είναι η κάτωθι:

Έντιμε κύριε Υπουργέ,

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΅ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ΅ΣΤΙΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013.

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την ημερομηνία της ΅ εθελουσίας εξόδου ΅ μας από την Τράπεζα Κύπρου και δυστυχώς κύριε Υπουργέ ακόμη δεν έχετε εκπληρώσει αυτά τα οποία μας είχατε υποσχεθεί και τα οποία πιστέψαμε για να εγκαταλείψουμε τις δουλειές μας και σήμερα να αναγκαζόμαστε να διαμαρτυρόμαστε έξω από το γραφείο σας.

Διαμαρτυρόμαστε κύριε Υπουργέ , γιατί για τρείς μήνες προσπαθούμε να σας μιλήσουμε και να σας εξηγήσουμε το πρόβλημα μας , αλλά δυστυχώς δεν το καταφέρνουμε.
Διαμαρτυρόμαστε κύριε Υπουργέ , γιατί δεν απαντάτε στα αλλεπάλληλα μηνύματα μας ,είτε ηλεκτρονικά, είτε γραπτά. Ακόμα και επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας ημερ. 3/9/13, Αρ.Φακ.13.24.005.04, που του στείλαμε και μας παρέπεμψε κοντά σας , ούτε αυτήν δεν μας την απαντήσατε.

Διαμαρτυρόμαστε κύριε Υπουργέ , γιατί από τις 22 Σεπτεμβρίου που ο κ Νικόλας Παπαδόπουλος , έβαλε το θέμα στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και λειτουργός σας , υποσχέθηκε ενώπιον των βουλευτών ,ότι σε δύο τρείς μέρες θα μας καλούσε σε συνάντηση όλους τους ενδιαφερόμενους (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ , ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ , ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ , ΕΤΥΚ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΕΣ ΥΠΑΛΛΉΛΟΥΣ ), εν τούτοις κανένας δεν έκανε οτιδήποτε , είτε να μας ενημερώσει , είτε να μας τηλεφωνήσει , είτε να μας καλέσει σε συνάντηση , είτε να μας δώσει μία εξήγηση …τίποτα τίποτα , τίποτα. ΦΩΝΗ ΒΟΟΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ..

Διαμαρτυρόμαστε κύριε Υπουργέ , γιατί στις 23 Μαΐου 2013 , με επιστολή σας προς τον κ Γιαννάκη Ομήρου, Πρόεδρο της Βουλής ,είχατε υποσχεθεί δια της υπογραφής σας , ότι θα περιορίζατε την απώλεια για τα επηρεαζόμενα μέλη των ταμείων προνοίας στο 25%, και εμείς αυτήν την υπόσχεση την είχαμε λάβει σοβαρά όταν αποφασίζαμε να αποχωρήσουμε από την Τράπεζα Κύπρου.

Διαμαρτυρόμαστε κύριε Υπουργέ , γιατί τα ταμεία μας έχουν κουρευτεί προς 47,5% και δεν έχουμε καν πάρει όπως κάθε άλλος κουρεμένος τις μετοχές που μας αναλογούν, γιατί αυτή η πολιτεία δεν έχει βρει ακόμη τρόπο να μας τις μεταβιβάσει ………………. (ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ )

Διαμαρτυρόμαστε κύριε Υπουργέ, γιατί τηράτε δύο μέτρα και δύο σταθμά. ΤΑ ΜΗ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ, που είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα Κύπρου και στην ΑΛΦΑ ΒΑΝΚ μας τα έχετε μπλοκάρει και δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να ζήσουμε τώρα που είμαστε άνεργοι και χωρίς εισοδήματα τα επόμενα ένα με δύο χρόνια , ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ που για τους συναδέλφους της πρώην ΛΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ , που έχουν αποχωρήσει με το ίδιο σχέδιο , την ίδια μέρα και τα λεφτά τα δώσατε εσείς από τον κρατικό προϋπολογισμό με το δάνειο των 299 εκατομμυρίων τους τα δώσατε στον τρεχούμενο λογαριασμό τους για άμεση χρήση ……..ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ??????

Κύριε Υπουργέ ζητούμε την παρέμβαση σας για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας . Μέχρι χθες ήμασταν άρχοντες και σήμερα μας έχετε κάνει ζητιάνους . Αυτά που μας υποσχεθήκατε , αυτά ζητάμε. ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Επειδή κύριε Υπουργέ , η επιστολή αυτή της διαμαρτυρίας μας , πιθανώς να μην φτάσει ποτέ κοντά σας , όπως και τόσες άλλες που σας έχουμε στείλει , έχουμε αποφασίσει να την δημοσιεύσουμε στον τύπο , ούτως ώστε να έχετε την ευκαιρία να την διαβάσετε από μόνος σας , αφού οι λειτουργοί σας δεν σας ενημερώνουν με τις θέσεις μας.

Επειδή κύριε Υπουργέ ,η Κύπρος είναι η νήσος των ΑΓΙΩΝ, ακόμη πιστεύουμε στα θαύματα. Τα θαύματα που κάνουν όχι οι άγιοι , αλλά οι πεφωτισμένοι ηγέτες.

Ας ελπίσουμε ότι και στην δική μας περίπτωση θα γίνει ένα θαύμα .

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.

Με εκτίμηση
Εκ μέρους της Παγκύπριας συντονιστικής επιτροπής των αποχωρησάντων υπαλλήλων της Τράπεζας ΚΎΠΡΟΥ
Σάββας Φιλίππου
Γενικός Συντονιστής.