Έντονη ανησυχία από τα κρούσματα σε υπεραγορά στη Λευκωσία

Και όμως καμία ανακοίνωση και κανένα κλείσιμο υπεραγοράς…. Τα πάντα στο βωμό του χρήματος; 

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τη χθεσινοβραδυνή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας και την αναφορά σε κρούσματα κορωνοϊού σε υπεραγορά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, εντοπίστηκε ένα κρούσμα το οποίο αφορά εργαζόμενο σε υπεραγορά στη Λευκωσία.

Στην ίδια υπεραγορά έχουν εντοπιστεί άλλα τρία κρούσματα κορωνοϊού  τις προηγούμενες ημέρες και το σημερινό κρούσμα αποτελεί επαφή τους.

Δεν έχει γίνει ενημέρωση από τους αρμόδιους για το ποια είναι η υπεραγορά παρά τις έντονες πιέσεις από συνάδελφους.

Το Υπουργείο απλά επισημαίνει ότι  υπάρχουν  άνθρωποι ασυμπτωματικοί που σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται και άρα εκτίθενται στον ιό ή τον μεταδίδουν χωρίς να το  θέλουν.

Δυστυχώς όμως το θέμα αυτό έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία. Χιλιάδες άνθρωποι κατακλύζουν τις υπεραγορές καθημερινά και όφειλαν να ενημερώσουν το κόσμο.

Ας μην ξεχνάμε ότι και τράπεζες με ανακοινώσεις τους ενημέρωναν τους πολίτες για την ύπαρξη κρουσμάτων σε υποκαταστήματά τους και έλαβαν όλα τα αναγκαία μέτρα. Το ίδιο έπραξαν και ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν έχουμε δει ΚΑΜΜΙΑ υπεραγορά στη Λευκωσία να κλείσει έστω για 24ώρες μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων.

Φαίνεται ότι το χρήμα και το κέρδος για ορισμένους υπερέχει της δημόσιας υγείας.

Οι αρμόδιοι όφειλαν σε αυτές τις περιπτώσεις να αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη ενημέρωσης των πολιτών.

Μήπως αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε σήμερα σαν κοινωνία απέναντι στην πανδημία; Να μην ενημερώνουμε τους πολίτες;