Έντονες αντιδράσεις Βουλευτών για τη διακοπή ρεύματοςαπό την ΑΗΚ

Βουλευτές με δηλώσεις τους αντέδρασαν σε απόφαση της ΑΗΚ, όπως είπαν, να προχωρήσει σε μαζική διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους, απευθύνοντας έκκληση όπως αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση καθώς το ηλεκτρικό ρεύμα αφορά ζωτική υπηρεσία και είναι αδιανόητο, κατά παράβαση του κοινωνικού κεκτημένου, να την αποστερηθούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Σε δηλώσεις στη Βουλή, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη ακώλυτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ανθρώπους και οικογένειες που βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΑΗΚ, είπε πως είναι αδιανόητο και αποτελεί κοινωνική πρόκληση η ΑΗΚ να προβαίνει σε διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά σημείωσε ότι δεν είναι η εποχή να οδηγείται κόσμος στα δικαστήρια για οφειλές που αδυνατεί να εξοφλήσει λογαριασμούς, προσθέτοντας ότι μετά τη 15η του Μάρτη γίνονται πιο δύσκολα τα πράγματα και για ανθρώπους που δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα. Πρέπει να στηριχθούν οι πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, είπε.

Ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα ανέφερε ότι χθες λήφθηκε απόφαση από το ΔΣ ή το ΓΔ της ΑΗΚ για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος καθολικά σε όσους δεν εξόφλησαν τους λογαριασμούς εντός της προθεσμίας.

«Κατανοούμε την εκδοχή κάποιοι να εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση, αλλά προβληματιζόμαστε για τις περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα», ανέφερε, καλώντας την ΑΗΚ «να κάνει δεύτερες σκέψεις για την πολιτική που εφαρμόζει από χθες και να μην γυρίσει την κοινωνία 40 χρόνια πίσω»