Ένταση στη Βουλή μεταξύ Στουρνάρα – Τσίπρα

Ένταση επικράτησε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης για λανθασμένους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο κ.Στουρνάρας δήλωσε από το βήμα της Βουλής πως: “Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά από την πρώτη ημέρα με πράξεις και έργα και όχι με λεονταρισμούς”, υπογραμμίζοντας πως “Το λάθος των πολλαπλασιαστών έχει μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από την ελληνική πλευρά πολύ πριν ξεκινήσει ο διάλογος από τον κ. Μπλανσάρ”.

Ενώ ο Υπουργός πρόσθεσε πως: “Είναι η τελευταία φορά που οι πολίτες κλήθηκαν να σηκώσουν τέτοιο φορτίο, διαβεβαιώνοντας ότι δε θα υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε αύξηση φόρων”.

Επιπλέον επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως: “Η πολιτική βαβέλ που σχεδίασε, αρχίζει να ραγίζει από το βάρος της κακοφωνίας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ”.

Απατώντας από την πλευρά του ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τον υπουργό για κρυφή ατζέντα και χαρακτηρίζοντάς τον “ως μνημονιακότερο του μνημονίου” ενώ δήλωσε πως “αυτή η πολιτική έχει αποτύχει” και πως ο κ.Στουρνάρας “έδωσε το σήμα να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί μετά το 2014”.