Ένταση στη Βουλή για τα επεισόδια στη Νομική

Η πρωινή ένταση μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας έξω από τη Νομική μεταφέρθηκε και στη Βουλή όπου πριν από λίγη ώρα δημιουργήθηκε εντονότατο επεισόδιο. «Θα αντιληφθείτε ότι υπάρχουν νόμοι, κράτος δικαίου. Αυτά που ξέρετε τελείωσαν. Αν γίνεται υπέρβαση του νόμου θα υπάρχει έλεγχος», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του  ΣΥΡΙΖΑ  Θοδωρής Δρίτσας κατήγγειλε «νέα απίστευτη συμπεριφορά κυβερνητικής καταστολής». «Έχουμε βαρύτατους τραυματισμούς», είπε, προσθέτοντας ότι επίθεση δέχθηκαν ακόμη και νέοι που «κάθονταν σε παγκάκια». «Έχουμε ένα βαρύτατα τραυματισμένο που καθόταν σε παγκάκι, κινδυνεύει να χάσει το μάτι του (…) Πρόκειται για ‘απαράδεκτη κλιμάκωση του αυταρχισμού στα θέματα της Παιδείας. Η κυβέρνηση επιλέγει να λύσει τα θέματα της Παιδείας με τα ΜΑΤ», τόνισε ο κ. Δρίτσας και συμπλήρωσε: «αυτό είναι δείγμα όχι αυταρχισμού, αλλά προβοκατόρικο».

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε με τη σειρά της από τον υπουργό Δικαιοσύνης να τοποθετηθεί για τα γεγονότα.

«Να αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχουν νόμοι και θα εφαρμόζονται. Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν το καθήκον τους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις», είπε από την πλευρά του ο κ. Αθανασίου υπό τις διαμαρτυρίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Θα αντιληφθείτε ότι υπάρχουν νόμοι, κράτος δικαίου. Αυτά που ξέρετε τελείωσαν. Αν γίνεται υπέρβαση του νόμου θα υπάρχει έλεγχος», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι οι διοικήσεις των πανεπιστημίων είναι εκλεγμένες.
«Εσείς είστε με τους απ’ έξω εμείς με τους μέσα. Εσείς είστε με την τρομοκρατία, με τις καταλήψεις, με την ανομία», είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας από το βήμα της Βουλής. Ακολούθησαν εντονότατες διαμαρτυρίες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τον κ. Δρίτσα και την κ. Κωνσταντοπούλου.