Ένταλμα σύλληψης εναντίον 53χρονου που κτύπησε αστυνομικούς

Τραυματισμός δύο μελών της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια ελέγχου υπόπτου προσώπου
Για τη σύλληψη του υπόπτου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα και αυτός καταζητείται

Δύο μέλη της Αστυνομίας τραυματίστηκαν χθες το βράδυ, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου υπόπτου προσώπου, στη Λεμεσό, ο ύποπτος εκκίνησε το αυτοκίνητο του, οδηγώντας το για να διαφύγει. Ο ύποπτος, άντρας ηλικίας 53 ετών, καταζητείται, ενώ εναντίον του έχει εκδοθεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης.

Γύρω στις 8.40 το βράδυ της Παρασκευής, δύο μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος – ΟΠΕ Λεμεσού, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 53χρονος, σε δρόμο στην περιοχή Αγίας Φυλάξεως. Ενώ τα μέλη της Αστυνομίας βρίσκονταν δίπλα από το αυτοκίνητο του 53χρονου, αυτός εκκίνησε το αυτοκίνητο και αναπτύσσοντας ταχύτητα, πέρασε πάνω από το πόδι του ενός αστυνομικού, ενώ παρέσυρε τον δεύτερο αστυνομικό για απόσταση 50 μέτρων περίπου. Στην προσπάθεια του να προστατευθεί ο αστυνομικός κρατήθηκε από την πόρτα του οδηγού. Φτάνοντας σε παρακείμενο δρόμο, ο 53χρονος οδηγός κινήθηκε αριστερά με το όχημά του, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός μα εκτιναχθεί στο έδαφος.

Την ίδια ώρα, το αυτοκίνητο του 53χρονου προσέκρουσε στο πεζοδρόμιο αριστερά του δρόμου. Ο 53χρονος εγκατέλειψε το όχημα στο σημείο και τράπηκε σε φυγή πεζός. Εναντίον του έχει εκδοθεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείται. Μετά από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του υπόπτου, ανευρέθηκαν 11 νάιλον συσκευασίες, με κοκαΐνη βάρους 6 γραμμαρίων περίπου, συνολικά.

Τα δύο μέλη της Αστυνομίας μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, για ιατρικές εξετάσεις. Διαπιστώθηκε ότι ο ένας αστυνομικός υπέστη διάστρεμμα στο δεξί πόδι και αφού έτυχε περίθαλψης, έλαβε εξιτήριο. Ο δεύτερος αστυνομικός, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, υπέστη θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, όπου έγινε συρραφή, εγκαύματα τριβής στο πόδι, εκδορές στα χέρια, αιμάτωμα και κάκωση στον ώμο, και διάσειση. Ο αστυνομικός κρατήθηκε για νοσηλεία.

Το ΤΑΕ Λεμεσού, η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λεμεσού), και η Τροχαία Λεμεσού, διερευνούν.