Ένα μήνα στη φυλακή 47χρονος, για τροχαία αδικήματα

Ένα μήνα στη φυλακή 47χρονος, για τροχαία αδικήματα

Ποινή φυλάκισης, στέρηση άδειας οδηγού και χρηματικό πρόστιμο, επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε 47χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί το όχημα του κατά τρόπο επικίνδυνο, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ασφάλεια των άλλων χρηστών του δρόμου.

Ο 47χρονος, είχε εντοπιστεί στις 17 Μαρτίου, 2019, όταν μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών Λάρνακας, του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο στη Λάρνακα. Παρά τις υποδείξεις των αστυνομικών, ο 47χρονος ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και παρά τις συνεχείς υποδείξεις τους να σταματήσει, αυτός οδηγώντας επικίνδυνα, συνέχισε την πορεία του, παραβιάζοντας σε δύο μάλιστα περιπτώσεις το κόκκινο, σε φωτοελεγχόμενες διασταυρώσεις. Σε δύο επίσης περιπτώσεις, το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε από μέλη της Τροχαίας Λάρνακας και της Τροχαίας Αρχηγείου, να κινείται με 160 χιλιόμετρα αντί 65, σε δρόμο στη Λάρνακα και 186 χιλιόμετρα την ώρα αντί 100, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Κοφίνου.

Η καταδίωξη του εν λόγω οχήματος συνεχίστηκε και στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, όπου στην περιοχή Σκαρίνου, τα μέλη της Αστυνομίας κατάφεραν να το ανακόψουν.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος, κάτοικος Λεμεσού, οδηγούσε με στερημένη άδεια οδηγού και χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλειας και συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα που διέπραξε.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα στο 47χρονο, ποινή φυλάκισης για ένα μήνα, τέσσερις μήνες στέρηση άδειας οδηγού, χρηματική ποινή ύψους 3.150 ευρώ και 27 βαθμούς ποινής.

Το αδικήματα για τα οποία κρίθηκε ένοχος ο 47χρονος είναι συνολικά δώδεκα και αφορούν αλόγιστη και επικίνδυνη οδήγηση σε τρείς περιπτώσεις, παράλειψη υπακοής σε οδηγίες αστυνομικού με στολή σε τρείς περιπτώσεις, παράλειψη να σταματήσει σε κόκκινο σηματοδότη σε δύο περιπτώσεις, υπέρβαση ορίου ταχύτητας σε δύο περιπτώσεις, οδήγηση κατά παράβαση απόφασης Δικαστηρίου και χρήση οχήματος χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας.