Ένας χρόνος από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι – Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση

Ένας χρόνος από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι – Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση

Συμπληρώνεται σήμερα, ένας χρόνος από τον “εφιάλτη” της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους. Οι μνήμες ζωντανεύουν ξανά, αν και για όσους έζησαν τονεφιάλτη και κατάφεραν να ζήσουν, οι στιγμές αυτές είναι “καρφωμένες” στο μυαλό τους. Οι κάτοικοι έχασαν συγγενείς, φίλους και γείτονες, ενώ ο παράδεισος τους μετατράπηκε μέσα σε λίγα λεπτά σε μια πύρινη κόλαση, που κατέστρεψε εκατοντάδες στρέμματα και δεκάδες σπίτια.

Το πρωί, τελέστηκε σε βαρύ κλίμα,  η επιμνημόσυνη δέηση για τα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική. Παρόντες, στον ιερό ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, συγγενείς θυμάτων, επιζήσαντες κάτοικοι, εθελοντές, αλλά και ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με κατοίκους, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδης κ.α.,

Σε δήλωσή του, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επεσήμανε ότι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός για άμεση αποκατάσταση, «αυτό είναι που θα κάνουμε αμέσως».

Ενώ ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς σημείωσε ότι το μεγάλο έργο το έχουμε μπροστά μας, οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν γίνει. Και, συνέχισε, η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει από την πρώτη στιγμή ότι θέλει να λύσει τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα στη ζωή των ανθρώπων και να ξαναμπούν στα σπίτια τους.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από το Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο, ο οποίος, σε δήλωσή του, είπε τα εξής: Σε μια τέτοια άγρια επίθεση, δεν είναι εύκολες οι άμυνες των ανθρώπων. Η προσπάθεια να βρουμε ενόχους μας διαιρεί. Ενώ η προσπάθεια να βρουμε τις αιτίες της ανεπάρκειάς μας, μας σοφίζει. «Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να κάνουμε», δήλωσε εμφατικά στο τέλος ο Μητροπολίτης.

Πηγή βίντεο: up drones.gr