Ένας νεκρός από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Συρία

Τρομοκρατική επίθεση θεωρείται σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sana το χτύπημα με παγιδευμένο αυτοκίνητο σήμερα σε συνοικία αλαουιτών στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και 24 να τραυματιστούν.

“Οι τρομοκράτες ανατίναξαν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στη συνοικία Ακράμα αλ Τζαντίντεχ της Χομς”, ανέφερε το πρακτορείο, το οποίο χρησιμοποιεί τη λέξη “τρομοκράτες” για να χαρακτηρίσει τους Σύρους αντάρτες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών εντός της Συρίας, ανακοίνωσε ότι η έκρηξη έγινε κοντά στη δημοτική πισίνα του Τεσρίν, σε μια περιοχή που ελέγχεται από τις δυνάμεις του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες στη Συρία και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Το καθεστώς τις αποδίδει όλες στους αντάρτες.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως στο Χαλέπι, τη Δαμασκό και την Ντεράα οι συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Στο Χαλέπι οι στρατιώτες αποσύρθηκαν από το Τέμενος των Ομεϊαδών το οποίο έχει περάσει πλέον στον έλεγχο των ανταρτών. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι μάχες συνεχίζονται γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο και κοντά στην πλατεία Σαμπάα Μπαχράτ, στο κέντρο της πόλης.

Ο διευθυντής ισλαμικής κληρονομιάς, Άμπντελ Κάντερ αλ Σιχάμπι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ισλαμικά αντικείμενα και κορανικά χειρόγραφα που φιλοξενούνταν στη βιβλιοθήκη του τεμένους και χρονολογούνταν από την εποχή πριν από την άφιξη των Μαμελούκων έχουν καταστραφεί. “Ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες λεηλάτησαν και κατάστρεψαν ολοσχερώς την ισλαμική βιβλιοθήκη που περιείχε τόμους ανεκτίμητης αξίας”, υπογράμμισε.