Έλληνες γονείς ζητούν να διώξουν μαθητές Ρομά από σχολεία

Να μη δέχονται παιδιά Ρομά εισηγήθηκαν γονείς σε δύο σχολεία της Αττικής, στο Χαλάνδρι. Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο, τόσο στη μαθητική κοινότητα όσο και στην κυβέρνηση και γενικά την ελληνική κοινωνία.

Ο σύλλογος γονέων έθεσε το θέμα  σε ψηφοφορία  την προηγούμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες 234 γονείς ψήφισαν να μη γίνουν δεκτά τα παιδάκια Ρομά ,ενώ μόλις 4, να γίνουν δεκτά και βρέθηκε μία λευκή ψήφος.

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι τα μαθήματα παραδίδονται με πιο αργό ρυθμό για να τα κατανοήσουν τα παιδιά των Ρομά με αποτέλεσμα να πηγαίνουν πίσω τα δικά τους παιδιά. Ως μέσο πίεσης, μάλιστα, για να διωχθούν οι Ρομά, κρατούν  τα παιδιά τους σπίτι.

Για αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών στην εκπαίδευση έκανε λόγο σε σκληρό ύφος ο Έλληνας υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Πολιτική της κυβέρνησης είναι η ένταξη των παιδιών Ρομά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οργή και έκπληξη ένιωσαν και οι δάσκαλοι του 7ου και 10ου δημοτικού σχολείου. Οι γονείς που συνηγορούν να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο λόγω των Ρομά_φυσικά δεν θέλουν να παίρνουν απουσίες τα παιδιά τους ή να χάνουν τα μαθήματά τους. Γιατί καμιά άλλη λύση δεν θα υπάρξει έλεγαν οι δάσκαλοι, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να διωχθούν τα παιδάκια Ρομά.