Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η χώρα, μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς κινδυνεύει η εκταμίευση της επόμενη δόσης και πλέον είναι αμφίβολο το κατά πόσον το κράτος θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές του ανάγκες τον επόμενο μήνα.

Αμέσως μετά της καταψήφιση του νομοσχεδίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών στο Προεδρικό, ενώ αύριο συγκαλεί σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου.

Σε γραπτή δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει ότι “Κατά την αυριανή έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου το Σώμα θα εξετάσει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά τη ψηφοφορία στη Βουλή και την απόρριψη του Νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις”.

Παράλληλα, σημειώνει ότι απώτερος στόχος της σύσκεψης είναι να ανατραπούν δυσάρεστες εξελίξεις και να διατηρηθεί η πορεία οικονομικής ανάκαμψης και σταθεροποίησης της χώρας.

Να σημειωθεί ότι η Ολομέλεια της Βουλής καταψήφισε το επίμαχο νομοσχέδιο, με 25 ψήφους υπέρ, 25 εναντίον και πέντε αποχές.

Υπέρ ψήφισαν ΔΗΣΥ, Νικόλας Παπαδόπουλος, Σοφοκλής Φυττής, Γιώργος Προκοπίου (από το ΔΗΚΟ), Δημήτρης Συλλούρης (ΕΥΡΩΚΟ) και Ζαχαρίας Κουλίας (ανεξάρτητος).

Κατά ψήφισαν ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Γιώργος Περδίκης (Οικολόγοι) και Νίκος Κουτσού (Συμμαχία Πολιτών).

Αποχή ψήφισαν ο πρώην Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάς, οι Αγγελος Βότσης, Αθηνά Κυριακίδου, ο Φύτος Κωνσταντίου και Αντώνης Αντωνίου.