Έκτακτη σύσκεψη Προέδρου Αναστασιάδη με την επιδημιολογική ομάδα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σήμερα, στις 10.30πμ, σύσκεψης με την επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, ο Πρόεδρος  Αναστασιάδης,  απηύθυνε έκκληση όπου σε ανάρτησή του έγραψε:

«Απευθύνω έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μου: Αυτή την ώρα απαιτείται να φανούμε για άλλη μια φορά το ίδιο δυνατοί, να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα υγιεινής και να φοράμε τη μάσκα μας προκειμένου να προστατεύσουμε την οικογένεια, τους αγαπημένους μας, αλλά και τον εαυτό μας».

Να υπενθυμίσουμε ότι την  Τρίτη είχαν ανακοινωθεί 83 κρούσματα, την Τετάρτη 51 και την Πέμπτη έφθασαν τα 104 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Χθες εντοπίστηκαν 94 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση ανέφερε ότι  «ο αριθμός των κρουσμάτων επιβεβαιώνει ότι υπάρχει εφησυχασμός στην κοινότητα, που οδηγεί σε διασπορά του ιού. Η μη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης από μερίδα πολιτών, αλλά και των υγειονομικών πρωτοκόλλων από μέρος των επιχειρήσεων, προκαλεί μετάδοση του ιού στο οικογενειακό, κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον, με ορατό τον κίνδυνο εκτροχιασμού».