Έκκληση στο “αίσθημα ευθύνης” των Ελλήνων πολιτικών ηγετών

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, έκανε έκκληση την Πέμπτη στο «αίσθημα ευθύνης» των Ελλήνων ηγετών, καθώς στη χώρα, η κυβέρνηση συνασπισμού, αντιμετωπίζει την απειλή της διάσπασης.

«Κάνω έκκληση στο αίσθημα ευθύνης των Ελλήνων πολιτικών ηγετών για το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης», δήλωσε ο Όλι Ρεν μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, προειδοποιεί για το θέμα της χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα, ο κ. Ράις αναφέρει:

«Υπάρχει μια συνεχής αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Η αποστολή που ολοκληρώθηκε χθες, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Οι συζητήσεις πολιτικής έχουν διακοπεί και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα. Προτεραιότητα για τις ελληνικές αρχές παραμένει να υλοποιήσουν άμεσα το πρόγραμμα. Εάν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα υπάρξουν προβλήματα χρηματοδότησης, καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι το τέλος Ιουλίου 2014»