Άφωνους μας άφησαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΚΟΤ

“Ο κυπριακός Τουρισμός άρχισε να ενισχύεται σημαντικά μετά από μια περίοδο ύφεσης, όταν χρεωκόπησαν ο εθνικός αερομεταφορέας”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Άγγελος Λοΐζου.

Άφωνους μας άφησαν οι  δηλώσεις του προέδρου του ΔΣ του ΚΟΤ, Άγγελου Λοίζου για το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών και όπως ανέφερε επίσης και της Eurocypria. Μέχρι και το θέμα εξυπηρέτησης των Κυπριακών Αερογραμμών έθιξε ο κύριος.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις σε πρώην υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίοι μάλιστα ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί στα όσα είπε ο Άγγελος Λοίζου.

Παραθέτουμε επίσης πιο κάτω την ανάρτηση πρώην υπαλλήλου των Κυπριακών Αερογραμμών, Αλέξη Σοφοκλέους η οποία απαντά στον κύριο Άγγελο Λοίζου και περιμένουμε και τη δική του απάντηση καθώς και των υπόλοιπων αρμόδιων αρχών:

“Μην ξεχνάτε ότι εμείς (το Κράτος) ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά όταν πτώχευσε και έκλεισε ο Κρατικός Αερομεταφορέας και η Eurocypria ενωρίτερα” δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοίζου στο Ράδιο Πρώτο.

Επειδή η ζωή συνεχίζεται αλλά οι εμπειρίες, γνώσεις και ειδικά οι άνθρωποι που εργάστηκαν και υπηρέτησαν τις ΚΑ και κατ’ επέκταση τον τόπο, υπάρχουμε ακόμα, θα δώσω την δική μου άποψη στα περιλάλιστα και αφελή που δήλωσε ο κύριος Πρόεδρος του ΚΟΤ.

Κύριε Λοίζου, μου προκαλεί έκπληξη η σπουδή και τα συμπεράσματα σας που κρίνοντας από το οικονομικό ποιόν σας, πιθανό να έχετε κάνει διατριβή στα σενάρια ανάκαμψης της οικονομίας της Κύπρου υπό το πρίσμα του τουριστικού μας προιόντος.

Ήμουνα και συνεχίζω να είμαι περήφανος και συνάμα ρεαλιστής για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ύπαρξης των ΚΑ. Αναμφίβολα υπήρξε ο ΑΣΦΑΛΗΣ στυλοβάτης της τουριστικής μας ανάπτυξης επί δεκαετίες. Μην ξεχνάτε ότι ο ΚΟΤ και οι ΚΑ δούλευαν πλάι πλάι για χρόνια.

Μυριάδες είναι οι γραπτές και προφορικές δηλώσεις από άτομα, οργανωμένα σύνολα, τουριστικά πρακτορεία κλπ υπέρ του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που παρείχαν οι ΚΑ. Γεγονός που κατέτασσε την εταιρεία μεταξύ των 10 καλύτερων.

Θα μπορούσα να σας γράψω και υποδείξω πολύ συγκεκριμένα και ονομαστικά, υπαλλήλους των ΚΑ που χάρη στην αρτιότητα των ικανοτήτων, την εμπειρία, το ήθος και τον ζήλο τους, έσωσαν ζωές, έλυσαν πολύπλοκα προβλήματα και πρέσβευαν με τον καλύτερο τρόπο την Κύπρο. Πιστεύω όμως δεν θα σας συγκινήσουν οπότε το αφήνω.

Για την πτώχευση και το κλείσιμο των ΚΑ ευθυνόμαστε όλοι κύριε Πρόεδρε του ΚΟΤ.

Γιατί τα θαλασσώσαμε.

Γιατί πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να χειριστούμε τον πλούτο μας. Δώσαμε και εμπιστευτήκαμε την εταιρεία σε ανθρώπους που απέβησαν σκάρτοι, εγωιστές, πλεονέκτες και κυρίως… κενοί.

Λόγια μεγάλα και φουσκωμένα με τις ευλογίες και υποδείξεις άλλων με αλλότριους σκοπούς. (βλ Hellas Jet, αγορές Α330, περίεργες συνεργασίες με άλλους αερομεταφορείς, επανηλειμμένες αγορές οχημάτων, αφελείς συνδικαλιστικές απαιτήσεις κ.α)

Πολύ λίγοι είναι εκείνοι που πραγματικά πάλεψαν για την διάσωση των ΚΑ. Τους δόθηκε όμως ένας ασθενής με ελάχιστο χρόνο ζωής και ενώ είχε αφαιρεθεί και ο αναπνευστήρας. Και έμειναν να αναρωτιούνται “αν είχαμε λίγο ακόμα χρόνο και μια πραγματική ευκαιρία”.

Φέρουμε μερίδιο ευθύνης φυσικά αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να δηλώνετε όσα δηλώσατε.

Ίσως να μην γνωρίζετε καλά. Ίσως να θεωρείτε ότι κανείς δεν νοιάζετε.

Ίσως να πέσατε θύμα της ρίμης του λόγου.

Σίγουρα όμως είστε απόλυτα λανθασμένος.

Γιατί με αυτό τον τρόπο σπιλώνετε το όνομα μιας εταιρείας που αν και δεν υπάρχει πλέον, υπάρχουμε εμείς. Και φυσικά θίγουν οι δηλώσεις σας τόσο εμάς, όσο και το Κράτος και εσάς προσωπικά. Διότι αν ήταν τόσο μεγάλο οικονομικό καρκίνωμα η ύπαρξη των ΚΑ, αυτό σημαίνει ότι όλοι σας λέγατε ψέματα και στον λαό και στους τουριστικούς μας εταίρους.

Εμείς κύριε Πρόεδρε, γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από εσάς και τις αβάσιμες στατιστικές και στοιχεία σας, την αλήθεια.

Γι αυτό λοιπόν και αν ποτέ αυτή μου η ανάρτηση φτάσει κοντά σας, σας καλώ σαν επαγγελματίας προς επαγγελματία όπως ανακαλέσετε ή στοιχειοθετήσετε τις δηλώσεις σας.”

Είναι πραγματικά λυπηρό αξιωματούχοι του κράτους να προβαίνουν σε τέτοιες απαξιωτικές δηλώσεις.

Με λίγα λόγια ο πρόεδρος του ΚΟΤ, θέλει να μας πει ότι είδε ο τόπος μας άσπρη μέρα μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών και της Eurocypria;