Άντρος: Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και ο ετσιθελισμός, γκρέμισαν τις γέφυρες επικοινωνίας με την κοινωνία

Άντρος: Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και ο ετσιθελισμός, γκρέμισαν τις γέφυρες επικοινωνίας με την κοινωνία

Αν και ο τόπος έχει σοβαρότερα προβλήματα από τις επικοινωνιακές ανάγκες του ΔΗΣΥ, εντούτοις είμαι υποχρεωμένος να σχολιάσω τη χθεσινή μελοδραματική έκκληση του κ. Νεοφύτου στη Βουλή. Το εύκολο είναι να καταφεύγει κανείς στις εκ των υστέρων μεγαλοστομίες. Το δύσκολο είναι να αναλαμβάνει τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα για το σημερινό αδιέξοδο. Κάτι για το οποίο αναφέρθηκα εκτεταμένα στη ψεσινή μου ομιλία.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός, η αλαζονεία και ο ετσιθελισμός, γκρέμισαν τις γέφυρες επικοινωνίας με την κοινωνία. Αντί να επιδιώκουν τη συναίνεση μάς κουνούσαν το δάχτυλο και κινδυνολογούσαν. Αυτό όπως ήταν αναμενόμενο αποτυπώθηκε και στη συζήτηση των προϋπολογισμών στη Βουλή. Ας αναλογιστούν την ευθύνη που τους βαραίνει ώστε να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συναινέσεις που θα μας βγάλουν από το ενδεχόμενο αδιέξοδο.

Το έχουμε πει ξανά ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Σε κάθε περίπτωση το ΑΚΕΛ ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη ήταν και είναι έτοιμο να συζητήσει στη βάση πολιτικών που κρίνει ότι είναι ωφέλιμες για τον τόπο και το λαό. Η ευθύνη των κινήσεων ανήκει στην κυβερνητική πλευρά. Η οποία αντί να αναλώνεται σε θεατρινισμούς και κινδυνολογία θα βοηθούσε αν συμπεριφερόταν επιτέλους με την οφειλόμενη σοβαρότητα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Άντρος Κυπριανού πρόσθεσε τα εξής:

Ο κ. Νεοφύτου έχει ζητήσει συνάντηση μαζί μας και έχει καθοριστεί την ερχόμενη Παρασκευή η ώρα 11:30 το πρωί. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τι έχει να πει το κυβερνών κόμμα και αναλόγως θα τοποθετηθούμε.

Σίγουρα θα συζητήσουμε στα συλλογικά μας όργανα, ανάλογα με το τι θα μας πουν. Θα συζητήσουμε στα συλλογικά μας όργανα για το τι θα κάνουμε περαιτέρω.