Άντρος: Νίπτει τας χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος ο Πρόεδρος…

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του κατά τη κοπή της βασιλόπιτας στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ,  εξέφρασε τη  θέση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, «νίπτει τας χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος»  στο θέμα των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας για διαπλοκή στο δικαστικό σώμα.

Ο  Άντρος Κυπριανού, εξέφρασε ανησυχία για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον τομέα της δικαιοσύνης, και τόνισε ότι:

«Δεν συμμεριζόμαστε την άποψη του Προέδρου ότι είναι ανεξάρτητος θεσμός, δεν μας πέφτει λόγος», είπε.

Πρόσθεσε ότι «νίπτει τας χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος ο Πρόεδρος. Έχει ευθύνη να κινηθεί για το συγκεκριμένο θέμα γιατί αγγίζει την ίδια την καρδιά της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ «ο κόσμος αναμένει από τον τομέα της Δικαιοσύνης ότι θα τον στηρίξει εκεί και όπου τον έχει ανάγκη. Είναι το τελευταίο αποκούμπι για να βρει το δίκαιο του ο κόσμος. Δεν μπορεί να υπάρχουν σκιές και σε αυτόν τον τομέα».

Πρώτα και κύρια, ανέφερε, «πρέπει να απαντηθούν και να απαντηθούν πειστικά αυτά τα οποία λέγονται».

Είπε ακόμη ότι «εάν χρειάζεται να γίνουν θεσμικές αλλαγές ή να υπάρξουν πρόνοιες θεσμικές, οι οποίες θα κατοχυρώνουν το ασυμβίβαστο και δεν θα επιτρέπουν να εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα».

«Αυτό το θέμα για μας είναι εξαιρετικά σημαντικό και ως ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να το αφήσουμε να πέσει στα μαλακά, σε καμιά περίπτωση. Θα πάμε μέχρι τέλους, έτσι ώστε αυτός ο τομέας πέραν από κάθε αμφιβολία να λειτουργεί αντικειμενικά και δίκαια», τόνισε.